Economie

Condiţiile în care BERD şi BEI vor finanţa gazoductul Ungheni-Chişinău

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, oficialii au discutat despre rezultatele cooperării cu echipa locală a BERD, programele investiţionale din sectorul energetic, al mediului de afaceri, al infrastructurii drumurilor, sistemelor de apeducte şi canalizare, precum şi despre perspectiva iniţierii unor proiecte noi. În context, Pavel Filip a subliniat că programele derulate vin să răspundă necesităţilor mediului de afaceri şi cetăţenilor, totodată susţinând politicile Guvernului în aceste domenii.

De asemenea, premierul s-a referit la utilitatea suportului acordat de BERD în consolidarea Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, menţionând că acesta reprezintă o platformă importantă de discuţii cu mediul de afaceri în identificarea problemelor şi a soluţiilor de depăşire a acestora. „Aveţi toată deschiderea noastră şi sunt sigur că vom avea parte de mai multe proiecte investiţionale, iar Guvernul va acorda tot sprijinul în eliminarea eventualelor dificultăţi în acest sens”, a conchis Pavel Filip.

La rândul său, Dimitri Gvindadze a declarat că Banca va susţine reformele iniţiate de Guvern pentru stabilizarea situaţiei macro-economice prin acordarea suportului consultativ, a asistenţei tehnice în elaborarea politicilor şi fortificarea capacităţilor Guvernului Republicii Moldova în realizarea reformelor.

În ceea ce priveşte implementarea proiectului de interconexiune a liniilor electrice pe segmentul Isaccea-Vulcăneşti-Chişinău cu un buget total de 140 de milioane de euro, directorul BERD a confirmat intenţia de a oferi 60 de milioane.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare derulează actualmente în Moldova 48 de proiecte în valoare de 0,5 miliarde de euro.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *