Actualitate

Congresul a aprobat planul de 1,9 trilioane de dolari pentru relansarea economiei SUA, propus de Joe Biden. Ce prevede

Măsura oferă 400 de miliarde de dolari pentru plăți directe în valoare de 1.400 de dolari către majoritatea americanilor, 350 de miliarde de dolari ajutoare pentru state și guvernele locale, precum și creșterea finanțării pentru distribuirea vaccinurilor.

Aprobarea în camera controlată de democrați a venit fără niciun sprijin republican, după săptămâni de dezbateri partizane și lupte în Congres. Democrații au descris legislația ca un răspuns critic la o pandemie care a ucis mai mult de 528.000 de americani și a generat milioane de șomeri.

Președintele Joe Biden intenționează să semneze proiectul de lege vineri, a declarat Casa Albă.

Camera Reprezentanților, care a adoptat o versiune anterioară a legii, a trebuit să se întâlnească din nou pentru a aproba modificările făcute în Senat în weekend.

Potrivit unui sondaj de opinie național Reuters / Ipsos, desfășurat în perioada 8-9 martie, 70% dintre americani susțin planul. Dintre republicani, cinci din 10 spun că susțin planul, în timp ce nouă din 10 democrați l-au susținut.

Economiștii din sectorul privat și public și-au schimbat estimările de creștere, Morgan Stanley stabilind săptămâna aceasta o prognoză de creștere economică în 2021 de 8,1%. Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a prezis marți o creștere economică de peste 6% în acest an, față de aproximativ 3% în urmă cu doar trei luni.

Odată cu finalizarea proiectului de lege COVID-19, atenția se îndreaptă către următoarea rundă de legislație majoră pe care Biden își propune să o promoveze, inclusiv investiții masive în infrastructură, reforme în domeniul imigrației și inițiative privind schimbările climatice.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *