Actualitate

Contabila-șef a Centrului de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale, reținută de CNA

Potrivit denunțătorului, pe parcursul mai multor luni, contabila ar fi perceput sume cuprinse între 2000 și 3000 de lei de la agenții economici care aveau contracte de locațiune cu Centrul de pregătire a specialiștilor Armatei Națională. Aceștia închiriau, în bază de contract, încăperi și parcări de la întreprinderea menționată, iar pentru a-și continua activitatea și a li se prelungi chiria ar fi fost somați să achite plăți suplimentare.

La finele anului trecut, CNA și procurorii au inițiat o urmărire penală în baza unui denunț, monitorizând activitatea ilicită a contabilei-șef. Astfel, s-a reușit documentarea mai multor episoade în care funcționara ar fi perceput recompense ilicite pentru presupusa influențare a conducerii întreprinderii în vederea prelungirii contractelor de locațiune.

În această dimineață, ofițerii CNA au operat percheziții la domiciliul bănuitei și la biroul acesteia. Ulterior, femeia a fost reținută pentru 72 de ore și a fost plasată în izolatorul CNA.

Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 7 ani de detenție sau amendă penală, cu privarea de dreptul de ocupa funcții publice pe o anumită perioadă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *