Social

Contrabanda cu 150.000 țigări de la vama Leușeni: Valoarea transportului confiscat, încasată în benificiul statului

Procurorii PCCOCS au obținut dispunerea încasării în beneficiul statului a contravalorii mijlocului de transport, folosit pentru contrabanda cu cele 150.000 țigări, depistate la Leușeni, în octombrie 2021. Valoarea mijlocului de transport este de peste 655.000 de lei, transmite TV8.

Este vorba despre dosarul penal de învinuire a unui șofer de tir, care în luna octombrie 2021 a tăinuit în rezervoarele autocamionului pe care-l conducea la ieșirea din țară, prin Leușeni, peste 150.000 de țigarete.

Astfel, potrivit declarațiilor acestuia, investiția pe care o făcuse pentru cumpărarea țigaretelor cu filtru, pe care intenționa să le comercializeze pe piața neagră a UE era de circa 300.000 de lei, iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal (astfel încât doar aproximativ 20% din spațiu putea fi umplut cu combustibil). 

Bărbatul cu vârstă de peste 40 de ani și muncea în calitate de șofer de curse lungi începând din 2019, iar cele nouă mărci scumpe de țigarete le cumpărase de la stațiile de alimentare cu combustibil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *