Actualitate

Coreea de Nord: Japonia riscă o „autodistrugere iminentă”

Într-un editorial, agenţia oficială nord-coreeană KCNA critică fosta putere colonială. “Japonia şi-a ridicat mâinile pentru a susţine operaţiunile împotriva Coreei ale stăpânului său”, au scris jurnaliştii de la Phenian.

“Conexiunea militară” a aliaţilor a deveni o “ameninţare gravă” pentru Peninsula Coreea, iar Japonia “nu ştie” că “îşi accelerează autodistrugerea”, adaugă KCNA.

Agenţia face referire la bazele americane din Hokkaido, insula aflată în nordul arhipelagului japonez, survolată de racheta nord-coreeană.

Phenianul continuă avertizând Japonia că nu trebuie să urmeze orbeşte Statele Unite, pentru că riscă “autodistrugerea iminentă”.

Statul comunist a alarmat comunitatea inernaţională marţi, lansând o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune deasupra Japoniei, ceea ce i-a atras un val de condamnări din partea mai multor ţări, în frunte cu Statele Unite şi Japonia.

Premierul japonez Shinzo Abe a denunţat o “ameninţare gravă şi fără precedent”, convenind cu liderul american Donald trump să sporească “presiunea” asupra Coreei de Nord.  

Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *