CSI / Rusia

Corupție la nivel înalt! ”Cârtița” Rusiei în FBI a recunoscut că a lucrat în folosul unui oligarh rus aflat sub sancţiuni SUA

Un fost agent FBI a recunoscut că a lucrat pentru oligarhul rus Oleg Deripaska în timp ce se afla sub sancţiunile SUA. Charles McGonigal a pledat vinovat pentru conspiraţie în schimbul renunţării la alte acuzaţii venite din partea procurorilor, scrie Stiripesurse.

Agentul Charles McGonigal a condus divizia de contrainformaţii a FBI din New York înainte de a se pensiona în 2018. Însă, acesta ar fi primit plăţi ascunse de la Deripaska în schimbul anchetării unui om de afaceri rival şi a făcut lobby fără succes în 2019 pentru ridicarea sancţiunilor lui Deripaska.

McGonigal, în vârstă de 55 de ani, a declarat în faţa unui tribunal federal din Manhattan că a lucrat pentru Deripaska între primăvara şi toamna lui 2021 pentru a găsi informaţii negative despre Vladimir Potanin, în încercarea de a-l pune pe rivalul lui Deripaska pe lista de sancţiuni a SUA.

Fostul agent FBI a primit 17.500 de dolari pentru acea lucrare, care a fost direcţionată din Rusia prin conturi din Cipru şi New Jersey, în încercarea de a masca sursa plăţilor.

McGonigal a declarat în faţa instanţei că regretă profund acţiunile sale şi a pledat vinovat pentru conspiraţie, acuzaţie care atrage după sine o pedeapsă de maxim 5 ani de închisoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *