Justiție

Crima de la Călărași: Bărbatul în vârstă de 61 ani, care a împușcat mortal un bărbat, trimis pe banca acuzaților

Procuratura raionului Călărași a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința bărbatului în vârstă de 61 ani, care a împușcat mortal un bărbat în raionul Călărași. Inculpatul este învinuit de omor intenționat săvârşit cu premeditare, scrie Jurnal.md.

Conform învinuirii înaintate de către procurori, la 25 iunie 2023, în jurul orei 20:40, acuzatul, aflându-se în or. Călărași, pe o stradelă din preajma domiciliului său, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în prezența mai multor persoane, a iniţiat o ceartă cu doi bărbați.

Ulterior, fiind ofensat verbal, învinuitul i-a amenințat cu moartea prin împușcare pe cei doi.

Astfel, în vederea realizării intenției sale infracționale, a revenit imediat în locuința sa și a luat din safeul său arma semiautomată de model „Altay” pe care o deținea în mod legal.

A încărcat arma cu 8 cartușe și a mai luat și un electroșoker. Cu ele, la scurt timp, a revenit la locul unde se aflau aceiași bărbați precum și rudele lor. Învinuitul, s-a apropiat la distanța de circa 4 m de grupul dat de persoane și, fără a avertiza, a efectuat o împușcătură în capul unuia dintre bărbați, care a decedat pe loc.

În privința învinuitului a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv. Acesta pledează nevinovat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *