Actualitate

Criminalul din Caracal, filmat înainte și după ce a ucis-o pe Alexandra. Explicaţia imaginilor

8 şi 40 de minute. Ultima zi din viaţa Alexandrei. Cu nici trei ore înainte ca tânăra să sune prima oară la 112, călăul fetei pleacă spre centrul oraşului. După nici patru kilometri, Gheorghe Dină parchează autoturismul.

Aşteaptă ca doi trecători să se îndepărteze de el, iar după aproape un minut coboară din maşină şi traversează strada. Cu capul plecat, îşi ascunde privirea sub o pălărie. Brusc, se întoarce ca şi când ar fi uitat ceva. Din maşină, de pe locul din dreapta faţă, ia un şerveţel în care se află bijuteriile Alexandrei. Mai face câţiva paşi şi se ascunde după un autobuz plin cu oameni.

Alţi doi cercei, diferiţi, au fost găsiţi de anchetatori în maşina lui. Semn că cel puţin două fete s-ar fi aflat acolo.

Din autoturism au recuperat şi o poşetă. ne intoarcem la camere Ciudat este că suspectul şi-a abandonat maşina, imediat după ce a scăpat de o parte din probe. A plecat spre jos spre casă. Acolo unde Alexandra, captivă, rănită şi legată, profita de lipsa lui şi suna cu disperare la 112.

De cinci ori a vorbit cu cei care ar fi trebuit să o salveze. Răspunsul unui poliţist este şocant.

Polițist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită și violată. M-a luat.

Polițist: Unde ești, mă?

Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Polițist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal.

Polițist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată.

Alexandra: Vine și mă bate iară. M-a violat! Dar vine cineva, vine cineva?

O întrebare plină de speranţă, urmată de un strigăt plin de groază. "Vine, vine" au fost ultimele ei cuvinte, când criminalul s-a întors acasă.

Ora 11.30. Gheorghe Dincă o surprinde pe Alexandra vorbind la telefon cu un poliţist. Este momentul în care, spun anchetatorii, o ucide. La audieri, a declarat că i-a aruncat trupul într-un butoi pe care l-a ascuns în subsolul casei.

Aceleaşi camere de supraveghere îl suprind apoi întorcându-se să îşi recupereze maşina, lăsată la câţiva kilometri distanţă.

Este adus de un vecin cu un alt autoturism. Are în mână o pungă albastră. Gheorghe Dincă poartă aceleaşi haine. Priveşte atent în jur, urcă în maşină şiporneşte în direcţia opusă casei în care o ucisese pe Alexandra.

ALEXANDRU CUMPĂNAȘU, unchiul Alexandrei: Am ajuns în noaptea minții. Dacă nu suna Alexandra, domnule? Cineva, pentru că eu nu sunt în stare, va face o stenogramă a acestor convorbiri. Eu nu sunt în stare în acest moment, eu vă spun sincer, nu pot să ascult acele convorbiri!

În ziua răpirii tinerei, maşina criminalului fusese filmată prin oraş de mai mutle camere de supraveghere. Acum, anchetatorii încearcă să refacă traseul ororilor, pas cu pas. De dimineaţă, l-au dus pe ucigaş la DIICOT, apoi la Curtea de Apel, unde suspectul solicitase să fie cercetat în libertate.

Şi-a retras cererea şi a fost dus la penitencarul Jilava unde urmează să fie supus unei expertize psihiatrice. Procurorii se tem că Alexandra şi Luiza nu sunt singurele victime de pe lista lui Gheorghe Dincă.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *