Actualitate

Cristoiu: AUR nu este un partid antisemit. Diversiunea a fost pusă la cale de Iohannis și Cîțu

Diversiunea reprezentată de înflorirea antisemitismului în România ar fi fost pusă la cale încă de la începutul anului curent, când, la data de 20 ianuarie, premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că s-a înființat funcția de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, scrie 60m.ro.

Potrivit jurnalistului Ion Cristoiu, în România nu există antisemitism. Mișcarea în cauză reprezintă o atitudine conștientă, publică, de negare a Holocaustului, de jignire a poporului evreu. În fapt, mișcarea Antisemitism din România nu este decât o diversiune ordinară.

“Maia Morgenstern, o personalitate, directoare de teatru, o cetățeană în toată firea, a dat publicității captura unui text delirant, paranoic, semnat de un Andrei Illarie în numele AUR. În fața unui asemenea email, un om responsabil – precum Maia Morgenstern – știe că nu îl dai imediat publicității”, a spus Ion Cristoiu.
Potrivit jurnalistului, directoarea de teatru “creează o diversiune” prin propria sa acțiune, motiv pentru care ar trebui sancționată. Maia Morgenstern ar fi trebuit să informeze autoritățile competente în legătură cu mesajul primit, astfel încât acestea să demareze acțiuni pentru identificarea persoanei responsabile de direcționarea mesajului în care a fost amenințată cu moartea.

Conform ultimelor informații comunicate de către presă, Andrei Illarie nu este membru AUR, ci un tânăr cu probleme psihice.

Diversiunea antisemită – pusă la cale încă din ianuarie?

Jurnalistul Ion Cristoiu semnalează o serie de acțiuni care ar fi provocat nașterea diversiunii antisemitiste în statul român.

“Ea a început în data de 20.01.2021, când premierul României, Florin Cîțu, anunță că s-a înființat funcția de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei. Reprezentant este nimeni altul decât Alexandru Muraru, fratele șmecherului de la Cotroceni, care-i spală rufele murdare lui Iohannis. Înființarea acestei funcții pe lângă premier înseamnă că în România există antisemitism.

Președintele Federației Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR) a protestat în numele deținuților politici pentru că o parte dintre ei, care au fost trimiși în pușcărie ca foști legionari de către comuniști, nu mai urmau să ia pensie potrivit unei legi făcute de inconștienții din majoritatea PSD. Tot Florin Cîțu vine și spune că aceasta a fost acțiune antisemită.

Două fapte majore puse la cale de premierul României, lider al PNL.

Apoi, aflăm că SRI a deschis un curs intitulat „Democrație și Totalitarism”, în cadrul căruia vor preda Radu Ioanid, Shafir și Andrei Muraru, cunoscuți pentru credința lor că în România există antisemitism. Sigur că există oameni interesați care vor să demonstreze că în România există anti-semitism, dar pentru asta trebuie să aduci probe.

Observ că sunt interesați: domnul Hellvig, directorul SRI, premierul României și directoarea Maia Morgenstern. Este clar că e o diversiune. N-am auzit până acum nimic despre antisemitism”, a explicat jurnalistul Cristoiu.

AUR nu este antisemit. Cum s-a răzbunat Iohannis

Ion Cristoiu susține că AUR nu este un partid antisemit: „AUR nu e antisemit. (…) Antisemitism înseamnă asumarea conștientă a unei politici, înseamnă să vină ideologii partidului în frunte cu Simion și să spună: „Vrem să-i dăm pe evrei afară din țară”, “Noi credem că o Cabală de evrei conduce lumea”. Dar ei n-au zis nimic”.

Jurnalistul a atras atenția organelor de partid și autorităților competente ale statului român să nu se joace cu focul.

“O fi ăla de la Cotroceni supărat că a zis AUR că-l suspendă. Dar domnule președinte cu cizme de vânătoare, nimic de pe plan intern nu justifică crearea unei sâmbure de idei în străinătate precum că în România a apărut un partid fascist, antisemit.

Dacă șeful SRI, președintele și premierul României insinuează că în Parlamentul statului român a prins rădăcini un partid antisemit sau fascist, aceștia lovesc în interesele României.

“Atât de puternic este antisemitismul în România încât premierul a simțit nevoia să înființeze funcția de reprezentant. Oamenii ăștia sunt responsabili?
Eu cred că dedesubt e simplu – Klaus Iohannis, care este plin de el, când AUR a anunțat că îl suspendă, a pornit această diversiune în care a intrat Florin Cîțu, Eduard Hellvig, Maia Morgenstern – poate sub influența lui Muraru, din care să rezulte că în România este antisemitism și că este întruchipat de AUR – în felul ăsta s-a răzbunat.

Domnule președinte, parlamentari, nu vă jucați cu focul. Nu merită. În momentul în care dezvolt din interior, către afară, o asemenea opinie, ne-am terminat oameni buni.

Asta ne mai trebuia: după ce că ne fac corupți, nespălați, valahi, acum mai suntem și antisemiți”, a concluzionat Cristoiu.

60m.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *