Actualitate

Criză petrol – Preţurile au continuat să scadă, din cauza temerilor investitorilor legate de o recesiune globală

Preţurile petrolului şi-au extins miercuri scăderea, din cauza temerilor investitorilor că economia globală va încetini şi mai mult din cauza restricţiilor reînnoite din China pentru a combate Covid-19, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu livrare în octombrie, care urmează să expire miercuri, au scăzut cu 2,51 dolari, la 96,80 dolari pe baril, după pierderea de 5,78 de dolari de marţi. Contractul mai activ pentru noiembrie a scăzut cu 62 de cenţi, până la 97,22 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 44 de cenţi, sau 0,5%, până la 91,20 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 5,37 dolari în sesiunea anterioară, din cauza temerilor legate de recesiune.

Ambele contracte au scăzut cu mai mult de 3% în tranzacţiile anterioare.

”Slăbiciunea care vine din China a jucat un rol semnificativ. Există temeri de distrugere a cererii în Occident, deoarece ratele dobânzilor cresc şi preocupările legate de inflaţie stăpânesc economiile occidentale”, a declarat Harry Altham, analist energetic pentru EMEA şi Asia la StoneX Group din Londra.

Comitetul Tehnic Comun al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, denumiţi împreună OPEC+, au declarat că anticipează pentru acest an un excedent de petrol de 900.000 de barili pe zi (bpd), în creştere cu 100.000 de barili pe zi faţă de prognoza din luna precedentă.

Unii membri ai OPEC+ au cerut reduceri ale producţiei. Grupul urmează să se întâlnească pe 5 septembrie, pe fondul scăderii cererii din Asia, care a determinat Arabia Saudită să-şi reducă preţurile oficiale de vânzare către acea regiune.

Producţia OPEC a crescut la 29,6 milioane bpd în ultima lună, potrivit unui sondaj Reuters de miercuri, în timp ce producţia din SUA a crescut în iunie la 11,82 milioane bpd, potrivit datelor federale.

Ambele sunt cele mai înalte niveluri atinse din aprilie 2020.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *