Opinii și Editoriale

Cu ce se ocupă ministrul Economiei din cea mai săracă țară de pe continent

Cineva ar presupune că un ministrul al Economiei din cea mai săracă țară din Europa ar trebui să se concentreze pe îmbunătățirea infrastructurii și a mediului de afaceri pentru a atrage investitori și a spori producția internă, sau să promovez reforme fiscale care să reducă corupția și să încurajeze o mai mare transparență în sectorul public.

Dar ministrul Economiei din Moldova, are alte preocupări, mult mai importante decât creșterea economică într-o țară unde inflația e 22%, în timp ce creșterea economică e de doar 2 %.

El „luptă” cu Ivan Ceban, primar ales de cetățenii municipiului Chișinău.

Vă prezentăm mai jos, un text scris de ministrul Economiei, într-o zi de muncă, în cea mai săracă țară de pe continent:

Fără să menționez nume (prea mare onoare), dar cred că o să fie clar.

Integrarea europeană nu este și nu trebuie să fie ideea unui sigur partid. Este o idee națională pe care trebuie să o îmbrățișăm cu toții.

Integrarea în Uniunea Europeană este o cale sigură să creștem bunăstarea oamenilor noștri, să oferim oportunități economiei noastre, să ne reconstruim țara. Altă cale pur nu există. Punct.

Pentru a proteja viitorul acestei țări și șansa de a o scoate din sărăcie, trebuie să protejăm ideea integrării europene de impostori, corupți, trădători.

Fiți siguri: ideea integrării europene niciodată nu va fi lăsată pe mâinile impostorilor care, la fiecare pas, au luptat împotriva integrării europene. Pe întreg parcursul carierei lor politice.

❌ au mers să protesteze tocmai la Bruxelles contra Acordului de Asociere RM-UE,

❌ fiind deputați în parlament, au semnat inițiative de denunțare a Acordului de Asociere,

❌ au țipat din toate megafoanele că vor în uniunea vamală, vor cu Rusia

❌ au slujit partide pro-ruse și antieuropene, au servit intereselor Rusiei în Moldova

❌ au alimentat și încurajat separatismul, iar lista asta poate continua

și acum se dau falși proeuropeni. Impostori ordinari. Au încercat și alții înaintea lor, fără succes.

Oamenii noștri au suficientă înțelepciune. Ei știu foarte bine să facă diferența dintre adevăr și fals. Cred în asta cu tot sufletul. De asta mi-am condus deciziile și acțiunile chiar și în cele mai complicate timpuri. Am văzut asta nu o dată în comportamentul oamenilor noștri.


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Mie mi se pare că acum avem un ministru al economiei care se ocupă cu ce ar trebui să se ocupe…
    Dar dumneavoastră, domnule jurnalist, am impresia că vă ocupați nu cu ceea ce ar trebui să vă ocupați. Seamănă să fiți prea puțin onest şi prea mult părtinitor…

    1. Ca sa fii ministru la Romani nu-ti trebuie creier dar o plagiatura ajuta. Ai zeci si zeci de exemple in Romania si mai recent peste tot in EU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *