Ultima oră

Cu o rată de vaccinare de 84%, Olanda impune noi restricții anti-Covid după creșterea accelerată a numărului de infectări

Țările de Jos vor impune noi restricții această săptămână, în încercarea de a reduce incidența epidemiei de Covid-19, a declarat luni ministrul sănătății, Hugo de Jonge, în ciuda faptului că 83,8% din populație este vaccinată, relatează Reuters.

"Suntem nevoiți să luam noi măsuri", a declarat De Jonge. "Numărul de pacienți cu COVID-19 din spitale crește rapid".

De Jonge nu a dat detalii despre noile măsuri, despre care a spus că vor fi decise marți.

Postul de televiziune NOS a declarat că este posibil ca guvernul să impună obligativitatea măștii de protecție în multe locuri publice și să extindă utilizarea certificatului verde.

Infecțiile cu coronavirus în Olanda sunt în creștere de o lună, iar săptămâna trecută au atins cel mai ridicat nivel din iulie încoace.

Luni, numărul cazurilor a fost cu 45% mai mare decât în urmă cu o săptămână, ajungând la 7.700. Peste 1.200 de pacienți cu COVID-19 au fost spitalizați, cel mai mare număr din ultimele cinci luni.

Multe spitale reduc din nou îngrijirea obișnuită pentru a face loc cazurilor urgente de COVID-19.

Majoritatea restricțiilor legate de Covid-19 în Olanda au fost abandonate pe 25 septembrie, fiind introdus certificatul Covid ca o cerință pentru a intra în e baruri, restaurante, cluburi sau la evenimente culturale.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *