CSI / RusiaExterne

Cu război la graniță, Ungaria a inaugurat un monument militar sovietic: Statuia a fost învelită într-un sac negru de doi maghiari care au ironizat ceremonia rușilor

Un monument sovietic dezvelit săptămâna trecută într-o localitate din Ungaria a fost ”cosmetizat” la doar câteva zile distanță, de către un grup de maghiari revoltați de decizia autorităților, în contextul războiului din Ucraina. Bărbații au acoperit monumentul cu folie de plastic și bandă adezivă și au lipit steagurile Ungariei, Ucrainei și Uniunii Europene. ”Operațiunea” a fost aclamată de râsetele și claxonele șoferilor care se deplasau în zonă, iar pozele au făcut deja ocolul internetului, notează publicația maghiară 444.hu.

Monumentul a fost inaugurat pe 19 iunie, în localitatea Csákberény din Ungaria, de către un grup de soldați ruși în uniformă. Zoltán Keresztény, unul dintre maghiarii care sâmbătă au acoperit statuia, lansase în luna februarie și o inițiativă de referendum, cu scopul de a acoperi monumentul până în momentul în care Rusia și Ucraina vor semna un tratat de pace, dar demersul nu a fost aprobat. Personalitatea revoluționară a maghiarului este cunoscută deja în Ungaria, după ce, în contextul protestelor profesorilor din 2017, bărbatul a lansat un partid de centru-dreapta cu viață scurtă, numit Lumea Civică, care viza votanții dezamăgiți de Fidesz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Orban Hunul nu e prost destul
    pana nu e si fudul !
    Nu-si cunoaste nici macar istoria tarii pe care o conduce !
    Dobitocul a uitat de 1956 !

  2. Orban si ungurii in general nu se lasa pana nu si-o vor lua. Orban si ai lui nu realizeaza ca treptat, treptat se acumuleaza multa ura la adresa ungurilor. La un moment dat se va intampla ceva rau, extrem de rau. Probabil ca nu acum, dar undeva in istoria viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *