Cum e să fii în centrul Universului? Cosmic Night la Cinematograful Gaudeamus
Imagini video uluitoare din cosmos şi intervenţii LIVE de la unul din cele mai mari dispozitive de observare a spaţiului cosmic din Europa de Est – Telescopul de la Lozova, Străşeni.
22.00. Spectacolul începe cu 25 de minute de imagini video absolut spectaculoase ale Pământului văzut din comos, acompaniate de cea mai relaxantă muzică inventată vreodată de om. Fotoliile comode din Cinema Gaudeamus permit relaxarea până la intrarea în contact direct cu Universul.
22.25. Pentru cei care nu au rămas în transă, va urma un show interactiv al prezentatorului TV Andrei Bolocan, care vine cu informaţii curioase şi unice despre Univers, prezentate într-un mod amuzant, dar inteligent şi cu foarte mult bun gust, aşa cum îi stă bine unui cunoscător al universului stelelor (cu sens de Star, dar şi cu sens de Astru).
22.40. Imagini LIVE de pe staţia ISS (International Space Station/Staţia Spaţială Internaţională). Foarte puţină lume ştie, dar pe Pământ se transmite non-stop semnalul video de la camerele instalate în staţia spaţială (şi exteriorul ei) şi în orice moment, oricine poate vedea imagini ale astronauţilor în proces de lucru/distracţie sau imagini de la camerele exterioare cu Pământul sau module ale navei (în dependenţă de setare). Andrei Bolocan ştie şi detalii despre staţie şi „locuitorii” ei, pe care sigur veţi fi impresionaţi să le aflaţi.
23.00 Punctul culminant al serii – transmisiune LIVE de la Telescopul din Lozova, Străşeni. Două camere instalate în interiorul cupolei şi, respectiv, în obiectivul telescopului vă plasează în centrul Universului. Fără să plecaţi din Chişinău, veţi asista la instalarea şi centrarea telescopului aflat la 50 km distanţă de Chişinău. Nu cu un ochi în ocular şi din poziţia stând, dar aşezaţi comod, cu muzică bună de fon şi cu imaginea de 13 X 6 metri, veţi savura Spectacolul Selenar. Având pe ecran Luna în direct, la o mărire incredibilă, încât ai putea să observi urmele lui Neil Armstrong, în atmosfera muzicii cosmice, un expert în astronomie va povesti despre fazele lunii, cratere, istoric, curiozităţi, statistici. Cu puţin noroc şi vreme bună, vom putea observa şi planeta Saturn, plasată într-o poziţie absolut fenomenală în această perioadă.
Primul spectacol Cosmic Night va avea loc Sâmbătă, 2 iunie, ora 22.00 la Cinema Gaudeamus (Str. Vasile Alecsandri, 4). Cosmic Night va deveni un trend şi un brand, iar cei care apreciază cu adevărat relaxarea ca şi metodă de divertisment vor avea ocazia să asiste la Spectacolul Universului cu o anumită periodicitate (în dependenţă de fazele Lunii, care nu poate fi observată tot timpul).
Biletele vor fi puse în vânzare în ziua spectacolului, de la ora 12.00, la Cinema Gaudeamus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!