Tendințe

Cum să bei vinul ca să nu te îmbolnăvești

Însă, dacă nu trebuie să combinăm vinul cu țigările, cum putem bea alcool în așa fel încât să nu ne facem rău? Un bun exemplu este dieta mediteraneană care presupune, pe lângă brânza de capră, uleiul de măsline și busuioc, și un pahar sau două de vin. O cercetare realizată de Million Women Study indică faptul că nu există nici un risc de îmbolnăvire cu cancer în cazul femeilor care consumă o cantitate de 175 de mililitri de alcool, atât timp cât aceasta nu este însoțită de țigară.

Așadar, este foarte clar că modul în care ne bem paharul de vin este cel mai important. Iar dacă acesta este se întâmplă în timpul mesei, este destul de greu să mai și fumezi în acest interval. Descoperirile specialiștilor arată că dacă bei unul sau două pahare de vin, dacă sunt însoțite de un regim mediteranean.

Un pahar de vin cu mânare face parte din dieta țărilor de la Marea Mediterană. Iar această combinație este benefică deoarece un stomac în care se află mâncarea încetinește rata de absorbție a alcoolului, limitând astfel puseele de tensiune care pot duce la hipertensiune și chiar infarcte.

Și, chiar dacă persoanele din această zonă a globului nu mănâncă în timp ce beau alcool, băutura tot este însoțită de gustări mici, bruschete, măsline, tapas cu bere, la spanioli sau măsline cu ouzo la greci.

Acesta este și motivul cele două popoare se numără printre națiunile cu o rată scăzută a mortalității.

Dieta aceasta nu doar că reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, dar există studii care arată că alcoolul, consumat cu moderație, are rol de scut asupra inimii.

Alte cercetări arată că dieta meditareană este strâns legată de riscul scăzut al îmbolnăvirii de demență.

În concluzie, un regim de viață sănătos presupune o dietă unitară și nu constă în izolarea alcoolului de alimente, în special cele cu nutrienți precum zaharuri sau grăsimi saturate.

Pe de altă parte, consumul excesiv de alcool duce la îmbolnăvirea cu diverse forme de cancer. Aceeași teorie se aplică și consumului redus de alcool, însă care se face în combinație cu o mâncare nepotrivită, cum ar fi alimentele procesate. 

sursa: unica.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *