Timpul Liber

Cum să scăpați definitiv de păpădiile de pe gazon

Păpădiile sunt un tip de plante perene cu frunze largi și sunt greu de eliminat dacă nu se acționează rapid.

Cum să scapi de păpădii în mod eficient este o mare abilitate pe care fiecare grădinar ar trebui să o aibă. Păpădiile sunt buruieni perene cu rădăcini pivotante groase, care se ridică pe verticală. Soluția pentru eradicarea completă a acestei plante enervante se află în acea rădăcină lungă. Odată ce păpădia și-a stabilit cu succes rădăcina, care are o lungime de aproximativ 25 cm, buruiana va reveni an de an și își va răspândi sporii la nesfârșit pe gazon. Grădinarii care vor să scape definitiv de păpădie trebuie să distrugă sau să îndepărteze întreaga rădăcină principală, altfel lăstarul nedorit va reveni și va deveni o problemă și mai mare de rezolvat.

Cum să scăpați definitiv de păpădiile de pe gazon

Un expert recomandă smulgerea manuală a păpădiilor după ce le-a dezgropat și consideră că această metodă este cea mai eficientă pentru a scăpa de ele. Rădăcinile lungi și pivotante ale păpădiilor sunt importante pentru a le îndepărta complet, astfel încât planta să nu mai crească la loc. Pur și simplu, ar trebui să săpați în coroana plantei și apoi să o smulgeți, încercând să scoateți cât mai mult din rădăcină.

Când este cel mai bun moment pentru a îndepărta păpădia
Cel mai bun moment pentru a îndepărta păpădiile este atunci când solul este umed, cum ar fi după o ploaie sau după udarea gazonului. Acest lucru îl face moale și rădăcinile sunt mai ușor de scos.

Grădinarii ar trebui să folosească o stropitoare pentru a umezi solul din jurul păpădiei, apoi să aștepte câteva minute pentru ca umiditatea să se absoarbă înainte de a dezgropa buruiana.

În timp ce îndepărtarea manuală a păpădiilor poate necesita ceva efort și perseverență, mai ales dacă gazonul dumneavoastră este puternic infestat, această metodă vă asigură că nu trebuie să folosiți substanțe chimice dăunătoare, menținând siguranța pentru copii, animalele de companie și insectele benefice.

Atunci când scapă de păpădii, expertul i-a îndemnat pe grădinari să se asigure că elimină buruienile înainte ca acestea să producă semințe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *