Timpul Liber

Cum se spală corect blugii – Greșeli pe care să le eviți ca să nu se mai decoloreze

Deschide fermoarele și verifică buzunarele
Pentru început ar trebui să verifici îmbrăcămintea, iar acest lucru este valabil în cazul tuturor hainelor, nu doar pentru blugi. Este important să desfaci fermoarele, capsele şi să verifici buzunarele să nu fi uitat ceva înăuntru.

Întoarce-i pe dos
Când speli blugii, întoarce-i pe dos și pune mașina doar cu culori asemănătoare (în acest caz numai închise). De asemenea, un alt lucru pe care maipoți să-l faci pentru a le păstra culoarea cât mai mult timp este să folosești produse destinate culorilor închise și să eviți detergentul pentru hainele colorate sau pentru alt tip de haine.

Folosește programul pentru haine delicate
Ca să speli blugii corect, păstrându-le culoarea intensă este necesar să setezi mașina de spălat la un program special pentru haine delicate, iar temperatura nu trebuie să fie mai ridicată de 140 de grade Celsius pentru că afectează culoarea şi mărimea. De asemenea, setează viteza la maxim 600 de rotaţii pe minut

Nu spăla mai multe haine deodată
Este foarte important ca să nu umplii mașina de spălat de haine, deoarece textilele se lovesc una de alta și așa se strică în timp sau își pierd din intensitatea culorilor. Hainele ar trebui să aibă destul loc la dispoziție ca apa și detergentul să circule fără probleme, notează știridinlume.ro.

Alege detergentul lichid
Din testele efectuate se pare că detergentul lichid este mult mai bun decât detergentul praf, cel puțin pentru acest tip de material. Acesta este mult mai eficient la curățare și nu pătează, un lucru foarte important pentru blugii de culoare neagră. Datorită faptului că este lichid se va dizolva mult mai ușor mai ales dacă spălăm cu apă la temperatură scăzută.

Adaugă jumătate de pahar de oţet
Multe persoane recurg la această metodă pentru a păstra culoarea cât mai vie. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi jumătate de pahar de oțet înainte de clătire.

Câteva trucuri după spălare:

– Nu îi lăsa să se usuce la temperaturi ridicate sau la soare

– Materialul trebuie să fie drept înainte de a se usca

– Pentru reîmprospătare este nevoie să-i bagi într-o pungă și să-i pui la congelator

– Blugii nu se împachetează, cel mai bine stau rulați 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *