Ultima oră

Curtea de Apel a obligat protestatarii din fața Guvernului să plece timp de 10 zile

De asemenea, ei sunt obligați să achite câte 4.560 de lei pentru cheltuielile de executare. La rândul lor, protestatarii declară că vor contesta această decizie.

Tudor Pânzaru, cel care locuiește într-un cort improvizat de un an și nouă luni, a spus că a primit ieri decizia de elibera locul din fața Casei Guvernului, însă susține că va pleca doar dacă Executivul îi va acorda apartamentul promis. El intenționează să atace cu recurs decizia în următoarele zile. De asemenea, Tudor Pânzaru a spus că are de gând să acționeze în judecată Primăria municipiului Chișinău, pentru că polițiștii i-au distrus cortul în timpul vizitei vicepreședintelui american Joe Biden în martie anul trecut.

Curtea de Apel Chișinău a decis la 30 martie să interzică protestul în corturi din fața Guvernului. Cererea în instanță a fost depusă de Primăria municipiului Chișinău. Decizia instanței îi vizează pe Tudor Pânzaru, Boris Eriomenco, Leonid Eșanu și John Onoje. Ultimul și-a instalat cortul acum două săptămâni. Moldoveanul de culoare susține că autoritățile sunt obligate să-i ofere o locuință, pentru că este refugiat.

Tudor Pânzaru este fost voluntar de război. Bărbatul a spsu că a rămas fără locuința sa din Căușeni în timp ce se afla în spital, iar autoritățile locale i-au demolat casa. El susține că s-a adresat de nenumărate ori la primaria locală, dar și în instanțe de judecată pentru a i se face dreptate, dar fără succes. Astfel, a fost nevoit să se stabilească în Piața Marii Adunări Naționale pentru a sensibiliza autoritățile în vederea recuperării locuinţei.

Via Arena.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *