Media

Cutreierând prin bloguri

De ce Igor Dodon a exclus parţial secera şi ciocanul din materialele promoţionale?
De ce câinii vagabonzi nu mai reprezintă o prioritate a candidaţilor la Primăria Chişinau?
Cu ce s-a ales Urecheanu (care s-a dorit a fi candidatul unic al AIE la şefia capitalei) după fuziunea AMN-PLDM?
De ce Igor Dodon nu s-a promovat pe site-ul oficial al Partidului Comuniştilor?
De ce A. Tănase şi Godea au părăsit PLDM-ul?
De ce Buliga nu se retrage în favoarea lui Chirtoacă?
Care sunt criteriile înaintării lui Bodiu la Primăria Chişinăului şi ce legătura are asta cu plecarea lui Tănase şi Godea?
De ce Bodiu a fost retras în favoarea contracandidatului nr.1 pe segmentul de dreapta pe care l-a criticat dur?
A plagiat bodiu.md ideea paginii alerte.md?
De ce DJ Project a acceptat să cânte pentru comuniştii de la Chişinău?
Voronin l-a înaintat pe Dodon la Primăria Chişinăului pentru ca acesta să nu părăsească PCRM-ul?
Cine stă în spatele lui Godea?

Cel mai lung pod din lume

Eu cunosc (http://eucunosc.blogspot.com/) 

În China a fost finalizată construirea celui mai lung pod din lume. Podul, care a fost construit timp de patru ani, leagă oraşul Qingdao din provincia Shandong din estul Chinei cu zona Huangdao.

Lungimea noului pod este de 42,5 km. Două echipe separate au început construcţia podului din ambele părţi în anul 2006 şi în cele din urmă au finisat-o. Construcţia celui mai lung pod a costat 8,6 miliarde de dolari.

Anterior recordul aparţinea podului de pe lacul Pontchartrain Causeway din sudul Louisianei (SUA), cu o lungime de 23,87 km.
În acelaşi timp, în China se construieşte alt pod, cu o lungime de 50 km. Acest pod imens se construieşte conform tehnologiilor noi în provincia sudică Guangdong şi va lega Hong Kong cu Macao.

Clovnii plictisiţi

cHEI MOLDOVA (http://onorica.wordpress.com/)

Se apropie Ziua copiilor. Magazinele îşi etalează care mai de care generozitatea şi distrează copiii cu tot felul de ghiduşii. Clovnii sunt la mare cerere. Umblă agale pe aleile centrelor comerciale şi îşi fac treaba. Niţel plictisiţi. Obosiţi. Or, odată cu sfârşitul crizei, nu mai dau de capăt ofertelor comerciale. Copiii întreabă, tot ei răspund şi pleacă dezamăgiţi. S-a întâmplat ceva cu clovnii.

În municipiu e linişte. După luni de deghizări, reparaţii improvizate, întâlniri şi dezbateri, „clovnii cei mari” se odihnesc. Deh, sămânţa e sădită. Va da roade sau nu, e voia Domnului. Aici ei chiar nu pot face nimic. Şi aşteaptă deznodământul săptămânii patimilor.

Cât ei sunt în expectativă, businessul prosperă. Pe bune. Să nu-mi zică nimeni de tragedia businessului autohton, atâta timp cât plicul, dar mai ales conţinutul lui, le face viaţa birocraţilor şi afaceriştilor senină. Clădirile cresc ca ciupercile după ploaie. Acolo unde reglementar nu li se permite. Ce contează că legea zice de 15 metri distanţa dintre blocuri? 13 metri nu e tot 15, dacă să rotunjim pre moldoveneşte? Ce contează dacă stai luni bune fără curent electric din cauza lucrărilor de edificare a unui bloc locativ din apropiere, că judecata oricum nu-ţi dă dreptate? Şi dacă îţi dă, ce-ţi mai pasă, dacă tot îţi faci valizele să pleci?

Gogol ft. Dickens

Bogdan Theodor Olteanu (http://bto.ro/)

Cu filmul despre care vorbim (The Italian – Andrei Kravchuk, 2005) am o problemă – am ieşit de la el cu creierii atât de zdruncinaţi, încât nu îmi mai dau seama cât de bun e. E drept, am făcut o greşeală de amator (glumesc, chiar sunt amator) şi am empatizat din cale afară de tare cu personajul principal.

Povestea e un fel de Gogol ft. Dickens. Mie Dickens nu prea mi-a plăcut (nu îmi place, de fapt, niciun fel de literatură cu/despre copii), dar domnul regizor rus povesteşte irezistibil. De Gogol sunt îndrăgostit şi umorul lui este peste tot.

Îmi place filmul ăsta că ne spune cât de important este să îţi urmezi obsesiile (sau hotărârile), cu orice preţ. Iar dacă ai tăria să faci asta, nici nu mai contează dacă la sfârşitul drumului se află ceea ce aşteptai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *