Actualitate

DA sau NU? Cum explică Procuratura Anticorupție despre Violeta Ivanov, surprinsă la un Centru Multifuncțional

„Procuratura Anticorupție, informează opinia publică că, s-a autosesizat în baza informațiile apărute în spațiul public, care o vizează pe ex-deputata Violeta Ivanov, plasată în arest la domiciliu, precum că ar fi fost surprinsă în incinta Centrului multifuncțional Chișinău din sectorul Ciocana mun. Chișinău. În acest context, procurorii au întreprins toate măsurile necesare în vederea verificării tuturor circumstanțelor acestui incident”, se arată în nota informativă a PA.

Astfel, în rezultatul verificărilor efectuate, fiind ridicate și vizualizate imaginile video din incinta Centrului multifuncțional Chișinău din sectorul Ciocana mun. Chișinău, s-a constatat că, persoana vizată în imaginile apărute în presă nu este ex-deputata Violeta Ivanov.

„Respectiv, fiind identificată și audiată în calitate de martor persoana care apare în imagini, aceasta a relatat procurorilor asupra circumstanțelor aflării sale în incinta centrului multifuncțional”.

În aceiași notă informativă se menționează că, nu au fost identificate temeiuri în vederea intervenirii cu anumite acte de reacționare.

„La acest moment, procurorii anticorupție nu au identificat careva temeiuri în vederea intervenirii cu anumite acte de reacționare pentru pretinse acțiuni de încălcare a obligațiunilor stabilite în mandatul de arest la domiciliu, în ceea ce o privește pe ex-deputata Violeta Ivanov”.

De menționat că, luni, 21 februarie, Violeta Ivanov ar fi fost surprinsă la oficiul cadastral din sectorul Ciocana. Imaginile au fost transmise pe adresa redacției de o telespectatoare Jurnal TV.

Amintim că, vineri, 4 februarie, fosta deputată Violeta Ivanov a fost plasată în arest preventiv, în izolatorul CNA pentru 20 de zile. Ulterior, la data de 10 februarie, ex-deputatei, Violeta Ivanov, suspectată într-un dosar de îmbogățire ilicită, i-a fost schimbată măsura preventivă. Aceasta a fost plasată în arest la domiciliu.

De asemenea, vă amintim că, procurorii Procuraturii Anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, au descins în dimineața de miercuri, 2 februarie, cu o serie de percheziții acasă la mai mulți foști deputați ai Parlamentului Republicii Moldova. Percheziițiile au fost făcute, după ce, în decembrie 2015, 14 deputați au părăsit fracțiunea PCRM, anunțând crearea Platformei social-democrate „Pentru Moldova”. Este vorba de parlamentarii: Violeta Ivanov, Victor Mîndru, Alexandru Banicov, Boris Golovin, Anatoli Gorilă, Galina Balmoș, Elena Gudumac, Corneliu Mihalache, Petru Porcescu, Artur Reșetnicov, Sergiu Stati, Vladimir Vitiuc, Igor Vremea și Anatolie Zagorodnîi. Ulterior, toți ei au aderat la fracțiunea PDM din parlamentul de Legislatura a IX-a, care a activat până în februarie 2019. Majoritatea dintre cei menționați s-au ales ca urmare cu diferite funcții în cadrul instituțiilor statului. 

Alți politicieni, precum Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Victor Mîndru, și-au continuat activitatea în cadrul formațiunii. Ivanov și Vitiuc, fiind realeși în funcția de deputat ca urmare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, iar Mîndru a ajuns în toamna 2019 consilier în cadrul CMC.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *