Actualitate

Dacă Rusia invadează R. Moldova, câți îi vor întâmpina cu flori pe ocupanții ruși?

Ieri a fost facut un sondaj prin care s-a aflat cati mancurti avem si cati vor intampina cu flori ocupantii si ne vor vinde pe toti.

De ce zic asta? Dar cum sa explic rezultatele sondajului realizat de CBS Research?

Fiind întrebați ce se întâmplă în Ucraina, 40,5% au declarat că este vorba de „o invazie nejustificată în care nimeni nu a provocat Rusia”. Alți 22,8% sunt de părere că Rusia „apără republicile populare din Donbas de atacurile Ucrainei”, iar 15,2% susțin că este vorba de „o operațiune de eliberare a Ucrainei de nazism”. 😡 Adica 38% din respondenti considera invazia rusa justificata! Astia sunt descreieratii care justifica agresiunea, omorurile si violurile. Prea multi pentru o tara atat de mica.

Astia sunt urmasii tradatorilor si celor care scriau donosuri pe timpul deportarilor, atunci cand genofondul natiunii a fost puternic decimat, fiind deportati in special intelectualii si gospodarii. Iar dupa cum stiti, donosurile erau scrise de rasuri si putori.

Cam de asta Republica Moldova se îneacă în noroi mai mult de 30 de ani. Aproape 40% de mancurţi și incă vreo 19% de extratereștri formeaza o majoritate care categoric franeaza orice dezvoltare si schimbare. E greu celor care cugeta sa locuiasca printre asa genofond. Dupa cum am zis si anterior, problema nu e atat in guvernare, cat in popor. Pentru ca fie are popor are guvernarea care o merita.

Nota: Sondajul a fost realizat în perioada 27 aprilie – 6 mai pe un eșantion de 1111 de respondenți. Marja de eroare este de +/-2,8%.

Inna Virtosu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

 1. Corect. Si exact acesti „40% de mancurţi și incă vreo 19% de extratereștri” ar deveni peste noapte cetateni ai Romaniei, la o eventuala unire. Are nevoie Romania de inca si mai multi dusmani interni? Nu impart optimismul celor care afirma ca „da, dar cu timpul vor vedea adevarul si vor intelege”. Cu timpul? Au avut 80 de ani timp sa vada adevarul si sa inteleaga si nu au vazut si nici nu au inteles nimic. Unirea nu trebuie facuta nici din motive geopolitice, nici din romantisme istorice, ci doar daca simtim pe ambele maluri ale Prutului ca oricum si dintotdeauna am fost si suntem o unitate. Simtim asta?

  1. În orice țară(cu o populația mai mare de 1 milion de locuitori) o mare parte din populație este naivă și poate ajunge să creadă orice vede la televizor sau aude la vecini. Nici România nu este o excepție. Televiziunea rusească care are acoperire inclusiv în Republica Moldova, are în spatele ei specialiști cu zeci de ani de experiență în propagandă și acea mare parte din populația naivă este o victimă ușoară.

   Într-un stat democrat există instituții care apără acea parte a populației naive de propagandă dar în Republica Moldova politicienii au avut interese ca propaganda să funcționeze. La momentul actual s-a adoptat o lege împotriva dezinformării. Este un început. Probabil guvernul vrea să facă lucrurile ca la carte și să „scoată” propaganda de la televizor prin metode democratice și aprobate de comunitatea internațională.

   Nu știu în ce măsură au discernământ cei care se consideră diferiți de cei naivi dar care continuă să-i condamne pe cei pe care evoluția i-a defavorizat.

   1. RM putea usor sa interzica tot ceea ce este rusesc aproape ca in Ucraina mai ales din 2014 fiind motive justificate si avnd puteri politice pro europene (mai putin 2019-2021). Nu s-a vrut deci astia de isi zic pro europeni sunt la fel de complici ca si mancurtii mentionati ! Ce ma deranjeaza este cinismul de a avea pretentia ca apartii Europei si chiar mai mult sa faci demersuri (tot felul de cereri aiurea) la o organizatie din care jumate de poppulatie RM nu intereseaza – nu poate fi decsat unul pecuniar, economic de conjuncture mafiota in care clasa politica pro europeana pare ca este la fel de amestecata . Eu in locul celor de Bruxelles as fi zis ca sunt insultat de asa cerere ! Mie mi se pare ipocrit deasemena ajutorul cprimit de la Bucuresti mai ales cel financiar fara sa fie conditionat – limba romana in constitutie – management al mancurtismului – etc. etc.

    1. Nu este corect să comparăm Republica Moldova cu Ucraina. Ucraina are o piață mare și multe posibilități. Având o populație atât de numeroasă, economie și mult pământ, mereu se vor găsi investitori dornici să investească acolo, să le vândă gaze mai ieftin și curent electric.

     Până anul trecut Republica Moldova avea singură sursă de gaze din Rusia, avea curent electric din Transnistria și liinile de curent electric din Ucraina erau prin Transnistria. Fiind o țară mică, fără resurse energetice și săracă, Rusia mereu a putut să șantejeze Moldova ca să nu-și asigure alte surse de energie.

     Dar ar tebui să privim în trecut chiar de la declararea independenței. URSS promovau în funcții publice doar pe oamenii care îi erau loiali. Prin urmare, în primii 20 de ani noi nu aveam opțiuni de vot fiindcă îi cunoaștem doar pe cei promovați de URSS și pe cei cu bani care aveau posturi de televiziune. Comuniștii din 91-2009 erau într-o anumită măsură loiali Rusiei. Apoi au venit hoții care se prezentau a fiind altceva și aveau interesul doar să-și umple buzunarele cu bani.

     Bucureștiul a investit mai mult în școli, grădinițe și și-au promovat doar interesele în limita posibilităților oferite de către comuniști/hoții care au venit după ei. Cei 100 milioane de euro promiși în 2010 de Băsescu au fost condiționați și Moldvova a primit din ei doar o parte nerespectând condițiile impuse. România a lucrat oricum inteligent și ne-a devenit principalul partener comercial în ultimii ani și ne promovează mereu în UE. După 2021 vedem o deschidere din partea României mai mare ca niciodată și asta se datorează noii guvernări cu care se poate lucra.

     Eu nu înțeleg, ce îi determină pe mulți să judece moldovenii iubitori de Putin. Nu înțeleg de ce nu vor să privească dincolo de aparențe. Această parte a populației care este naivă, poate fi direcționată ușor în orice direcție. Pur și simplu le schimbi postul de televiziune cu cel din România și devin fanii lui Gâdea 🤣 Le dai posturi din SUA, devin trumpiști. Am zis mai sus că țările cu populația mai mare de 1 milion au toate o parte mare din populație cu o astfel de gândire. Țările mai mici ca Monaco sau Vatican sunt excepții.

     Republica Moldova la momentul actual în privința reformelor este înaintea Ucrainei și a Georgiei. Interzicerea posturilor TV nu poate fi făcută ca în Ucraina care nici măcar nu era recunoscută anul trecut ca o țară democrată(un fel de Turcia). Trebuie să existe legi pe baza cărora să fie amendate și apoi să li se ia licența. Nu se poate interzice toate, mai ales că unele sunt posturi muzicale sau cu desene animate. Nici UE nu le-a interzis pe toate, le-a interzis pe cele care răspândesc știri false. Sputnik și RT.

 2. Din păcate nu cred că se simte majoritar românește în RâMa.
  Unde a intrat porcul rus e o duhoare de cccp și pobedă de îți întoarce mațele pe dos.
  La noi minte nu se cere…

 3. Ar trebui ca ,,Timpul” sa faca un sondaj printre refugiati si sa numere cati sunt ukrainieni de etnie rusa , care culmea, au fugit de armatele de deznazificare ruse. Citi or mai fi prin vestul Ukrainei sau prin Europa numai Bunul Dumnezeu Stie. La mine in oras( in dreapta Prutului) la o singura gradinita s- au inscris 6 copii din care 2 sunt de etnie rusa din Kerson.Sa le spuna cineva pro-rusilor din R. Moldova asta.

 4. Domnilor,
  Situatia moldo Ivanilor este exact cum a fost
  in germania inainte de unificare insa,
  paretea de VESt refuza sa se uneasca
  cu sarantocii din EST.
  Atunci conducatorii celor doua state au
  decis cu acordul SUA de a face Unirea
  prin decizia parlamentelor . ZIS si facut.
  DECI, SUA, SUA, SUA.

 5. Un articol foarte bun – intradevar problema este populatia care reflecta puterea politica. RM (inca) nu are nici o legatura cu Europa poate doar geografica ! Totul este zombat voit !

 6. Ruși in blugi (blue jeans). Care ridica statui leniniste și poartă steag criminal. Rușii nu pricep nimic din lumea asta. Rusia va ajunge să vândă Siberia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *