Sănătate

Dacă vrei să protejezi sănătatea rinichilor tăi, ține cont de aceste sfaturi

Ca întreg organismul să funcționeze corespunzător, rinichii tăi trebuie fie într-o stare bună, dacă nu vrei să ai probleme de sănătate. Cele mai evidente semne care indică faptul că nu funcționează așa cum ar fi normal sunt: schimbarea culorii urinei, stările de vomă, anemia, dificultățile respiratorii, oboseala, senzația de mâncărime, respirație urât-mirositoare.

Iată factorii care influențează în mod negativ sănătatea rinichilor tăi și de care ar trebui să scapi imediat:

1. Bei prea puțină apă
Dacă consumi prea puțină apă, rinichii pot începe să nu mai funcționeze așa cum trebuie, pentru că în acel moment sângele devine mai concentrat și ajunge mai greu înspre rinichi. Aceștia nu mai pot elimina toxinele acumulate, ceea ce într-un final duce la acumulări de toxine în organism. Ca să previi această situație, este indicat să consumi 10-12 pahare de apă zilnic.

2. Bei prea multă cafea
Cafeina consumată în cantități mari poate avea efect dăunător din cauza faptului că ridică tensiunea și suprasolicită rinichii. Pe termen lung, consecințele pot fi chiar grave. Un studiu internațional referitor la sănătatea rinichilor a arătat conexiunea dintre excesul de cafeină și pietrele la rinichi, din cauza eliminării calciului din urină într-o cantitate mai mare. Poți bea în continuare cafea, dar să ai grijă să nu depășești consumul a 2 ceșcuțe pe zi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *