ROMÂNIA

Fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, afirmă că nu există miză mai mare pentru societatea românească, decât salvarea învățământului din mâinile lui Klaus Iohannis și ale PNL

Fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, afirmă că nu există miză mai mare pentru societatea românească, decât salvarea învățământului din mâinile lui Klaus Iohannis și ale PNL.

Fostul ministru spune că cei nouă ani de mandat ai lui Iohannis au lăsat în urmă doar dezastru, pentru școala românească. Funeriu i-a numit „fețe bovine” pe cei care susțin proiectele de legi ale învățământului propuse de ministerul educației, Ligia Deca.

„Încă din 2010 spun că nu se poate face educație fără exigență și autoritatea intelectuală, morală și comportamentală a magistrului, a profesorului.
De ani buni insist pe nevoia de întărire a autorității magistrului, autoritate care trebuie să izvorască din excelența sa, nu autoritatea „cu liniarul peste degete”.
De 9 ani avem un președinte și 12 miniștri. Niciunul nu a pronunțat, vreodată, cuvântul „autoritate”. Ineptul Iohannis și liota sa de miniștri ne-au promis „școli verzi”, „școli relevante” și alte abureli conțopiste.
Ineptul președinte-bibelou ne-a promis o „Românie Educată”.
Ne-a livrat, în 9 ani:
1) cuțite la beregată în sala de clasă,
2) profesori batjocoriți,

3) droguri în şcoli,
4) rezultate cataclismice la Evaluarea Națională,
5) universități care nu reușesc, în ciuda unor finanțări uriașe, să intre
în vreun top mondial,
6) cercetători atât de încărcați cu birocrație încât petrec mai mult timp cu ochii în contabilitate decât în eprubete.
Acum, în ultimele sale zvârcoliri prezidențiale, el și epava de partid numită PNL, au ambâțul mediocrului care vrea să stea la masă cu deșteptul. Au ambiția de a-și adăuga numele alături de oamenii deștepți care au legiferat educația din România, au ambâțul de a ne ferici cu o lege a educației atât de inadecvată, atât de tâmpă în concept și realizare, încât fețele bovine care o susțin nu reușesc nici măcar să ne smulgă un zâmbet amar”, a scris Funeriu.

Fostul ministru a făcut un apel către societate, de a opri legile învățământului propuse de Iohannis și echipa sa.

„Oameni buni: oprirea acestui președinte inept, oprirea epavelor intelectuale care vor să legifereze educația generațiilor viitoare, oprirea spiralei decăderii intelectuale și morale în care figurile astea triste vor să-i închidă pe copiii voștri devine unicul plan de țară valabil azi. Miza justiției apărate în stradă, miza acelui 10 august au fost minuscule față de miza opririi acestui președinte și a partidului său zombat din comiterea unui suicid național prin demolarea educației la care, cu metodă și sistem, s-au înhămat”, a tunat Funeriu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. In primul rind revenirea la uniformele scolare pt clasele 1-12. Marirea salariilor celor din educatie prin reducerea armatei bugetare nefolositoare. Pedepse grele pt plagiatura. Eliminarea prostitutiei si tiganismelor din vocabular si media. Eliminarea publicatiilor can can. Eliminarea +lgbtq. Pedeapsa capitala pt droguri. Ani grei de puscarie sau reeducare pt arme de orice natura in scoli. Eliminarea ChatGPT care va crea idioti nefolositori, cu diploma. Etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *