Actualitate

De astăzi, creștinii ortodocși intră în Postul Adormirii Maicii Domnului

De astăzi, 14 august, creştinii ortodocşi de stil vechi intră în Postul Adormirii Maicii Domnului, care va dura două săptămâni.

Credincioşii se vor pregăti pentru cele două mari sărbători din luna august – Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

Acest post este singurul dedicat Sfintei Marii, născătoarea Mântuitorului Iisus Hristos. Postul Sfintei Marii este aspru şi trebuie ţinut după rânduielile Postului Mare. În zilele de luni, miercuri şi vineri nu se mănâncă nimic până la asfințitul soarelui.

Marți şi joi se mănâncă doar legume fierte fără ulei, iar sâmbăta şi duminica sunt permise uleiul şi vinul. Potrivit tradiției populare, la începutul postului se scot fagurii de miere şi toţi ai casei trebuie să guste, pentru a fi feriţi de lupi şi de urşi. Această zi indicată şi pentru sfințirea ierburilor bune de leac.

Postul se va încheia în data de 28 august.

Biserica dezleagă postul copiilor, femeilor care sunt în așteptarea unui prunc, persoanelor bolnave în măsura în care să-și mențină puterile și sănătatea trupului. Creștinii sunt îndemnați să se abțină de la petreceri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *