Actualitate

De astăzi, transportatorii și-au reluat activitatea după trei zile de grevă

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport, Oleg Alexa a spus că, deși greva a luat sfârșit, aceasta ar putea fi reluată dacă autoritățile nu vor satisface cele trei revendicări de bază ale transportatorilor.

„De astăzi transportul și-a reluat activitatea. Greva s-a finalizat. Acum, în dependență de ce vor obține de la minister, transportatorii vor decide dacă măsurile de protest vor trebui continuate. (…) Noi avem trei revendicări de bază – stabilirea unui nou tarif pentru serviciile de transport de pasageri, aprobarea mărimii tarifului de pentru serviciul de autogară și lichidarea schemelor corupționale din ANTA, minister și gări. (…) Dacă se ia în concordanță cu posibilitatea restituirii accizului, atunci noi am fi de acord să lucrăm și cu un tarif de 80 de bani (per kilometru).”

Vicepremierul Andrei Spânu consideră că acțiunea de protest a transportatorilor nu a fost justificată și a menționat, aseară, în cadrul unei conferințe de presă, că astăzi vor fi discutate soluțiile propuse de guvern.

„Am avut cred că peste zece întâlniri, inclusiv ultimul ordin referitor la aplicarea tarifelor se afla în proces de consultări publice. Am anunțat că joi voi avea următoarea discuție cu transportatorii în care să spunem care sunt soluțiile guvernului la această problemă. Credem în continuare că această grevă absolut nu a fost justificată. Credem că prioritatea și a noastră, și a agenților economici, în special, în transport, este grija față de oameni și asigurarea cu servicii de calitate.”

Primele demersuri în vederea revizuirii tarifelor la transportul de călători au fost făcute către ministerul de resort la începutul lunii octombrie, anul trecut.

La mijlocul lunii ianuarie, MIDR a elaborat un proiect de ordin care stabilește majorarea tarifelor, din 1 martie, de la 60 de bani – tarif aprobat în 2019 – până la 1 leu per kilometru. Aceste creșteri tarifare însă ar urma să fie aprobate de consiliile locale, fapt care îi nemulțumește pe transportatori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *