Actualitate

De ce capturarea Donbass-ului a devenit o prioritate pentru Rusia? Trei versiuni al Pentagonului

Potrivit Pentagonului, ultimele manevre ale armatei ruse în estul Ucrainei indică faptul că capturarea Donbass-ului a devenit o prioritate majoră pentru ruși. Acest lucru a fost declarat de un reprezentant al Departamentului de apărare al SUA, potrivit serviciului de presă al Pentagonului.

Pentagonul a prezentat trei versiuni ale motivului pentru care Federația Rusă a decis să schimbe prioritățile:

– o încercare de a separa trupele ucrainene din est de restul țării

– obținerea de pârghii pentru viitoarele negocieri de pace

– o schimbare generală a obiectivelor lor strategice 

„Poate că acum își supraestimează obiectivele strategice, pentru că în mod clar nu se mai mută la Kiev. Dar nu știm sigur acest lucru și vreau să fiu foarte clar în acest sens. Doar că nu suntem foarte siguri ce se află în spatele acestei schimbări… de priorități. Vă pot spune, asta este ceea ce vedem și ceea ce vedem este o schimbare continuă a priorităților pentru Donbass”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA.

În același timp, Statele Unite nu văd încă motive întemeiate să presupună că Rusia își va limita atenția la Donbass.

Anterior, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat alocarea a 800 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina în domeniul securității. El a mai remarcat că sâmbătă, 26 martie, administrația sa a dat permisiunea pentru încă 200 de milioane de dolari pentru a permite furnizarea continuă de arme și muniții Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *