ActualitateExterne

De la Paris sosesc vești care dau speranță. Vom asista la o suspendare a luptelor și eliberarea de către Hamas a ostaticilor rămași captivi?

Cabinetul israelian de război a fost informat despre stadiul discuțiilor de la Paris privind un acord de încetare a focului în Gaza, unde s-ar fi înregistrat progrese, informează Rador Radio România.

Potrivit presei israeliene, s-a ajuns la un cadru pentru un acord privind o suspendare a luptelor și eliberarea de către Hamas a ostaticilor rămași captivi. Oficialii israelieni sunt precauți în privința exprimării unui optimism exagerat în privința progresului de la discuții, în contextul în care situația din Gaza continuă să se deterioreze.

Gaza, o adevărată tragedie

Bilanțul victimelor în rândul palestinienilor s-a triplat la 30 de mii de la acordul de încetare a focului, pe o durată de șapte zile, convenit în luna noiembrie. Majoritatea victimelor sunt femei și copii. Peste o cincime dintre ostaticii israelieni luați de Hamas sunt, de asemenea, uciși, potrivit unor informații.

ONU a avertizat cu privire la foamete în unele părți din Gaza, iar situația este agravată de o posibilă operațiune militară israeliană în orașul Rafah. Armata israeliană a transmis că se opune împotriva unei suspendări a luptelor pentru a menține presiune la adresa Hamas.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *