Actualitate

De mâine, cetățenii vor putea face programări online pentru apostilarea documentelor

Potrivit sursei citate, totodată, la un ghișeu se va menține posibilitatea depunerii actelor fără programare, pentru persoanele care nu au acces la internet. Efectuarea unei programări online pentru aplicarea apostilei se va face pe pagina web: programare-apostila.justice.gov.md.

Solicitantul va trebui să indice: numărul de acte depuse spre apostilare; numele, prenumele depunătorului; numărul de identificare (IDNP) și adresa de e-mail. După recepționarea informației, la adresa solicitantului programării va fi expediat un mesaj de confirmare, care va conține data, ora și codul unic al programării.

Ulterior, depunătorul urmează să se prezinte cu buletinul de identitate la sediul Direcției apostilă și legalizare, la data și ora indicată în mesajul de confirmare. MJ precizează că solicitanții nu vor putea depune un număr mai mare de acte decât cel indicat în solicitarea programării.

De asemenea, este stabilit un plafon de până la 50 de acte pe zi, astfel încât să fie exclus abuzul din partea intermediarilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *