Fotbal

De ziua sa, Dacia a învins cu 2-1 liderul campionatului României, Dinamo București

Pe stadionul Zimbru, în fața a aproximativ 3 mii de spectatori, Dacia s-a impus cu scorul de 2-1. Elevii lui Igor Dobrovolskiy au început partida în atac, iar în minutul 5 rusul Vasiliy Pavlov a și marcat, însă golul a fost anulat pe motiv de offside. Cu toate acestea, mai multe minute tabela de marcaj arăta 1-0 pentru Dacia, iar crainicul stadionului chiar a și anunțat marcatorul golului, pentru ca ulterior să-și ceară scuze motivând că ,,sărbătoarea aduce surprize”.

Mijlocașul Daciei, Alexandru Dedov a deschis scorul în minutul 21. Până la finalul primei reprize, același Dedov și Mihaliov au șutat periculos spre poarta adversă, însă s-a opus portarul Curcă. Dinamo nu a reușit egalarea în mitanul secund, portarul Eugen Matiughin intervenind salvator în mai multe rânduri. Mai mult, Dacia a obținut un penalty în minutul 1 al prelungirilor partidei. Jucătorul legitimat de 10 ani la Dacia, Ghenadie Orbu a transformat lovitura de pedeapsă, fără șanse pentru Curcă. Peste imediat două minute, Dinamo a reușit să reducă din diferență prin nou-intratul Raphael Stănescu.

După încheierea partidei, cu ocazia aniversării a 12 ani de la fondarea clubului Dacia au fost aprinse focuri de artificii. 

Chiar dacă a fost un meci amical, incidentele nu au lipsit. Trei jucători de bază de la Dinamo: Dănciulescu, Niculae şi Munteanu au suferit contuzii puternice și au riscat să se accidenteze și mai grav.

,,Sunt extrem de supărat. Noi am venit aici cu inima deschisă, pentru o sărbătoare, dar jucătorii Daciei au jucat extrem de tare chiar din primul minut”, a declarat tehnicianul alb-roșilor, Liviu Cebotariu.

Timpul.md (Radu Lisița)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *