Actualitate

DECIS! Șoferii nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permisele de conducere

Astfel, Parlamentul a adoptat proiectul de modificare a unor acte normative, în lectura a doua.

Se propune modificarea Legii privind siguranța traficului rutier și Codului Contravențional. Prin actul aprobat se propune substituirea noțiunii de „permis de conducere” cu cea de „drept de a conduce vehicule”, fapt ce va permite preluarea practicilor internaționale privind implementarea permiselor de conducere electronice, potrivit zdg.md.

De asemenea, se prevede simplificarea procedurilor de certificare a aptitudinilor pentru obținerea dreptului de a conduce, prin reducerea numărului actelor permisive care trebuie prezentate organelor de resort.

Proiectul vizează o serie de ajustări tehnice privind revizuirea și unificarea terminologiei utilizate în cadrul normativ. Astfel, se propune substituirea termenului de „autovehicul” cu termenul „vehicul”.

Proiectul are ca scop modernizarea și sporirea calității serviciilor publice prestate populației prin reingineria și digitalizarea serviciului public care se referă la eliberarea permisului de conducere. Modificările vizate au fost inițiate în contextul realizării programului de stat privind „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, dar și a Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *