Social

Deputaţii au decis: Violatorii vor fi castraţi chimic

Proiectul prevede ca violatorii deţinuţii să fie castraţi chimic în ultimele trei luni de detenţie, şi nu în primele trei, aşa cum cerea proiectul în forma iniţială. Pedofilii vor fi castraţi chimic în mod obligatoriu, iar în cazul altor infracţiuni grave ce atentează la libertatea şi inviolabilitatea sexuală a persoanei, castrarea chimică va fi aplicată după caz, în funcţie de decizia instanţei de judecată.

Deputatul PLDM, Tudor Deliu, susţine că această masură este aplicată deja în mai multe state, precum România, Rusia, Polonia, etc.

Autorul proiectului este deputatul PL, Valeriu Munteanu.

Proiectul a stărnit râsete în Parlament când preşedintele legislativului, Marian Lupu, a propus să fie indentificată o metodă alternativă de castrare, în contextul în care unii deputaţi au declarat că au dubii faţă de eficacitatea castrării chimice. Liderul democrat a spus că „nimeni nu-i împiedică pe deputaţi să identifice și alte metode de castrare, şi că pe lume nu există doar metoda castrării chimice". "Eu știu cel puțin una sigură și nu trebuie să chicotim”, a mai spus Lupu.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *