Actualitate

Deputații partidului „Șor” au părăsit ședința Parlamentului în semn de protest: Mergem la Bălți să o susținem pe Tauber

Anunțul a fost făcut în plen de deputatul Fotescu Vadim, transmite unimedia.info.

În aceste clipe, mai mulți cetățeni protestează la sediul Judecătoriei Bălți. CEC a solicitat, Judecătoriei Bălți, excluderea Marinei Tauber din cursa electorală.

Tauber a menționat că până la decizia instanței încă este candidat.

Ieri, aceasta a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, prin care s-a cerut anularea înregistrării acesteia în campania electorală. Demersul a fost depus în după-amiaza zilei de astăzi de către Tauber, care cere instanței să anuleze hotărârea, ca fiind nefondată.

Fostul premier Ion Chicu a condamnat decizia și a cerut intervenția corpului diplomatic. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a a menționat că decizia o ia până la urmă instanța de judecată.

Cu o reacție a venit și deputatul PAS Dumitru Alaiba, care a spus că este „de acord întru totul cu argumentarea raportului CEC”.

PSRM consideră că decizia CEC este o „ilegalitate și un abuz din partea regimului, care a utilizat în interes de grup instituțiile statului, cum ar fi: Serviciul de Informații și Securitate, ministerul de Interne, Comisia Electorală Centrală”.

Puțin peste două puncte procentuale nu i-au ajuns Marinei Tauber pentru a deveni primar de Bălți. Candidata Partidului Șor a acumulat 47,93% din sufragii, fiind urmată, la mare distanță, de candidatul independent, Nicolai Grigorișin, cu 20,93%, este arătat în datele publicate de CEC.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.