Actualitate

Deputații partidului „Șor” au părăsit ședința Parlamentului în semn de protest: Mergem la Bălți să o susținem pe Tauber

Anunțul a fost făcut în plen de deputatul Fotescu Vadim, transmite unimedia.info.

În aceste clipe, mai mulți cetățeni protestează la sediul Judecătoriei Bălți. CEC a solicitat, Judecătoriei Bălți, excluderea Marinei Tauber din cursa electorală.

Tauber a menționat că până la decizia instanței încă este candidat.

Ieri, aceasta a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, prin care s-a cerut anularea înregistrării acesteia în campania electorală. Demersul a fost depus în după-amiaza zilei de astăzi de către Tauber, care cere instanței să anuleze hotărârea, ca fiind nefondată.

Fostul premier Ion Chicu a condamnat decizia și a cerut intervenția corpului diplomatic. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a a menționat că decizia o ia până la urmă instanța de judecată.

Cu o reacție a venit și deputatul PAS Dumitru Alaiba, care a spus că este „de acord întru totul cu argumentarea raportului CEC”.

PSRM consideră că decizia CEC este o „ilegalitate și un abuz din partea regimului, care a utilizat în interes de grup instituțiile statului, cum ar fi: Serviciul de Informații și Securitate, ministerul de Interne, Comisia Electorală Centrală”.

Puțin peste două puncte procentuale nu i-au ajuns Marinei Tauber pentru a deveni primar de Bălți. Candidata Partidului Șor a acumulat 47,93% din sufragii, fiind urmată, la mare distanță, de candidatul independent, Nicolai Grigorișin, cu 20,93%, este arătat în datele publicate de CEC.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *