Social

Deputații se reunesc în ședință plenară: 8 mai, ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de al Doilea Război Mondial, pe ordinea de zi

Deputații se reunesc în ședință plenară. Pe ordinea de zi este inclus proiectul de lege ce ține de consacrarea zilei de 8 mai ca zi a comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de al Doilea Război Mondial. De asemenea, Parlamentul va examina și executarea bugetelor pentru anul 2022, scrie Moldova1.

Astfel, potrivit raportului Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, inițiativa legislativă privind instituirea zilei de 8 mai ca zi a comemorării și reconcilierii a fost propusă pentru a elimina confuzia care persistă între data reală de 8 mai de semnare a actului de recapitulare a Germaniei naziste și 9 mai – Ziua Victoriei instituită de Uniunea Sovietică.

În ședința plenară de joi,8 iunie, vicepreședintele Parlamentului Vlad Bătrîncea, deputat BCS, a cerut excluderea acestui proiect de pe ordinea de zi. Socialistul a calificat această inițiativă legislativă drept provocare care va dezbina societate. Propunerea lui Bătrâncea nu a fost susținută în plen, acumulând doar 23 de voturi.

Tot astăzi, deputații vor aproba și o Hotărâre pentru marcarea în prima duminică a lunii iunie a Zilei Supraviețuitorului de Cancer.

Pe agenda deputaților mai figurează proiectul de lege privind selectarea și evaluarea judecătorilor, proiectul de lege privind accesul la informații de interes public, modificări în legea Bugetului de Stat pentru anul 2023 prin majorarea părții de venituri și celei de cheltuieli cu peste 1 miliard 400 milioane de lei.

Ședința începe la ora 10:00 și este transmisă în direct pe rețelele de socializare ale IP Compania „Teleradio-Moldova”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *