ActualitateExterne

Desant diplomatic la Chișinău – Olaf Scholz şi preşedinţii celor trei ţări baltice vor vizita Republica Moldova

Autoritățile de la Chișinău anunță că  Olaf Scholz şi preşedinţii celor trei ţări baltice vor vizita Republica Moldova în luna august, notează news.ro.

”Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova pe 21 august, la invitaţia Preşedintei Maia Sandu. Această vizită subliniază relaţiile bilaterale puternice dintre cele două ţări, Germania fiind unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Republicii Moldova în procesul de modernizare şi aderare a ţării noastre la Uniunea Europeană. Ultima vizită bilaterală a unui cancelar german în Republica Moldova a avut loc acum 12 ani”, anunţă Preşedinţia Republicii Moldova.

De asemenea, pe 27 august, cu ocazia Zilei Independenţei, Republica Moldova va fi vizitată de preşedinţii celor trei ţări baltice: Alar Karis, preşedintele Estoniei; Edgars Rinkēvičs, preşedintele Letoniei; Gitanas Nausėda, Preşedintele Lituaniei.

”Prezenţa acestor lideri la Chişinău este o dovadă a sprijinului constant şi solid pe care ţările baltice îl acordă Republicii Moldova în parcursul nostru european. Statele baltice, membre ale Uniunii Europene din 2004, reprezintă un model de succes în ceea ce priveşte creşterea nivelului de trai prin aderarea la UE. unăoară, în aceşti douăzeci de ani, salariile reale s-au triplat, iar nivelul de sărăcie s-a redus de două ori”, precizează sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Vai, vai, sesant german la Chisinau ! In loc sa caute sprijin la germani, Maia Sandu trebuia sa afle acest sprijin la tara mama, de unde este desprinsa Republica, nu la straini. Pana de razboiul din Ucraina Germania era principala tara care se opunea unirii RM cu Romania si integrarii in UE. Ce o fi crezand Sandu ca le ofera germanii moldovenilor ? Credeti ca Germania isi doreste o Roamanie Mare si puternica, ca sa aiba un rival economic in est ? Pt Germania este bine ca romanii sa stea separati in doua tari mici, in pozitia ghiocelului. Pt a-si pastra postul de presedinta, Maia Sandu calca pe interesele nationale pt atingerea interesului ei personal. La fel si parlamentarii din RM.

    1. Oaia Sandu șî paporu, Oaia Sandu șî paporu, trăiascî, trăiascî, trăiascî ș-înflorescî, mândra prostie, ticăloșie, curvăsărie maldaivănescî!!!
      De la asemenea “papor”, cu mentalitatea/tarele pobedist bolșevice foarte vii și active la ce te poți aștepta? Marea majoritate a prostalanilor de rit maldaivănesc nu pricep de ce vorghesc româna, cum ai vrea să priceapă chestii puțin mai complicate ce nu sunt “savant” explicate prin propaganda rusofonă și maldaivănească ce sufocă orice canal mass-media din respublikă?! Îi greu tare să cauți, să citești, să te documentezi să înțelegi. Nu mai ghini îți “explicî” propaganda ce șî cum???
      Nu e rușine să nu știi și să întrebi, să cauți să afli adevărul și să-l înțelegi. Dar e rușinos să fii lipsit de orice demnitate și de orice bun simț logic și elementar în special în relație cu cei din al căror neam te tragi și tu. Mulți din actualii “politicieni” din RM vor fi trecuți în lunga și rușinoasa listă a trădătorilor de neam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *