Culinar.md

Desertul copilăriei: biscuiți cu unt

Ingrediente:
125 g unt, la temperatura camerei
100 g zahăr
1 ou
200 g făină
coaja de la 2 lămâi mari
un sfert de linguriţă praf de copt
un praf de sare
3 linguri zahăr brun

Mod de preparare:
Untul se bate spumă cu zahărul folosind un mixer. Se adaugă oul şi se amestecă până capătă o consistenţă pufoasă, aerată. Se încorporează făina, coaja de lămâie, praful de copt şi sare. Se amestecă până când rezultă un aluat tare. Se modelează minge şi se dă la rece, într-un castron acoperit cu folie alimentară.

După două ore de stat la rece, cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Aluatul se întinde foaie (0,5 cm grosime) pe blatul tapetat cu făină, cu un sucitor.

Folosind o formă rotundă pentru prăjituri sau un pahar mai mic se decupează biscuiţi din aluat. Se aşază într-o tavă întinsă, unsă cu puţin unt. Deasupra se presară zahăr brun şi se dau la cuptor 10-12 minute, până devin arămii pe margine.

Când sunt gata, se scot pe un grătar şi se lasă la răcit. 

feellikecooking.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *