Actualitate

DEZMĂȚUL PETROLIȘTILOR / Din cauza majorării preţului la combustibil se vor majora şi preţurile în magazine care deja s-a mărit cu vreo 20%

Zeci de şoferi au protestat astăzi la Chişinău împotiva scumpirii carburanţilor. Ei şi-au parcat maşinile chiar în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Manifestanţii spun că preţurile vor continua să crească dacă şoferii se vor resemna şi nu vor protesta faţă de scumpirile în lanţ ale benzinei şi motorinei.

„Eu luam la marginea oraşului cu 14.90 şi acum e 19.50 la unii, în trei luni de zile, da ce înseamnă asta? În plină pandemie, la toţi dau bani, dar la noi hai să ne penească şi de cea mai rămas”.

„Noi suntem nemulţumiţi toţi, toată Moldova, toţi oamenii simpli, care au de suferit. Din cauza majorării preţului la combustibil se vor majora şi preţurile în magazine care deja s-a mărit cu vreo 20 %”.

Protestatarii spun că după majorarea preţurilor la carburanţi vor creşte şi preţurile la produsele alimentare.

„După scumpirea carburanţilor, s-a scumpit şi preţul la produsele alimentare. Cu salariile care sunt acum în ţară, noi nu ne putem permite asemenea scumpiri. O să murim de foame, asta-i realitatea”.

„Rugăm pe toţi cetăţenii să nu fie indiferenţi, căci după asta tot noi o să suferim. Se vor majora preţurile la toate produsele alimetare, cum ştim şi ne va fi foarte greu eu socot”.

Carburanţii au început să se scumpească la mijlocul lunii decembrie a anului trecut. Timp de trei luni, un litru de bezină s-a scumpit cu aproape 4 lei, iar unul de motorina – cu peste 3 lei. În urma acestor scumpiri, Parlamentul a adoptat în prima lectură o lege care să permită o nouă plafonare a preţurilor la produsele petroliere. Formula de plafonare va fi stabilită de Agenţia Naţională de Reglementare Energetică în baza cotaţiilor internaţionale.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *