Actualitate

Dinu Plîngău: Vor apărea primele înregistrări cum sunt negociate funcțiile în justiție

„Un nou scandal de proporții. Natalia Moloșag ne va părea floare la ureche când vor apărea primele înregistrări care vor arăta cum sunt negociate funcțiile în justiție. Procurorilor le amintesc că pe masa lor se află un denunț semnat de mine. Impunitatea trebuie să dispară, chiar si baronii din justiție trebuie sa fie egali in fața legii”, a scris Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Înregistrările despre care vorbește fostul deputat ar fi în cazul unui judecător care a fost propus Maei Sandu pentru aprobare. Mai exact, ar fi vorba despre unul dintre învingătorii concursului, desfășurat într-o ședință extraordinară a Consiliului Superior al Magistraturii, pe 30 noiembrie 2021, care a ajuns în izolatorul Centrului Național Anticorupție, la doar 3 zile după, transmite omniapres.md.

„În timpul investigațiilor, s-au interceptat și discuții privind numirea lui în funcția de judecător, cât, cui. E băiat scump”, spun unele surse.

La 1 decembrie, Platforma DA a depus un denunț oficial la Procuratura Generală, în care solicită autorităților investigarea faptelor ce sunt imputate celor 2 magistrați în nota SIS. Este vorba despre Dorel Musteață și Nina Cernat. Formațiunea cere anchetarea magistraților prin prisma art.330 indice 2 din Codul Penal al RM, care se referă la îmbogățirea ilicită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *