Moldova

Dionis Cenușă: “Verișoara Maiei Sandu” este o metaforă și este despre riscul și percepția de nepotism

În același timp, Ministrul de Externe Popescu se întâlnește la New York cu reprezentanții Consiliului Europei și cere ajutor pentru consolidarea statului de drept, bunei guvernări, integrității și meritocrație în treburile publice. Votul de astăzi în parlament (ca și modul cum s-a ales conducerea la Comisia Electorală – nu membru al opoziției etc.) este opusul lucrurilor pe care guvernarea le prezintă când vorbește la forumuri internaționale sau la întâlniri bilaterale.

Aștept să văd ce fel de mesaje vor fi transmise de către Premierul Gavriliță și Ministrul de Externe Popescu partenerilor europeni în timpul deplasării de la Bruxelles (care va avea loc în curând). Realitatea nu coincide întocmai cu ceea de guvernarea vrea sau promite nu doar celor de acasă, dar și actorilor externi. Întrebarea este “câte verișoare/câți verișori” are guvernarea PAS și dacă sunt suficienți pentru a colora tot în galben.

“Verișoara Maiei Sandu” este o metaforă care va trăi atât timp cât PAS va numi în funcții publice  prieteni, verișoare, neamuri 

Posterea despre politica de cadre a PAS ține de modul cum acesta numește oamenii pentru funcții publice. “Verișoara Maiei Sandu” e despre nepotism și e o metaforă care va trăi atât timp cât PAS nu asigură că în funcții publice nu sunt numiți prieteni, verișoare, neamuri etc. Eu nu sunt responsabil pentru faptul că unele surse media manipulează și scot din context ceea ce scriu. Acest lucru se întâmpla de ani de zile și ca acest lucru să înceteze reglementatorul trebuie să sancționeze presa care manipulează. Toată presa.

Ceea ce public eu se bazează pe analiza faptelor, iar ghilimelele de folosesc nu doar ca citare, dar și ca metaforă. Straniu că despre acest lucru trebuie să scriu aici, mi se părea ca este un lucru binecunoscut.

Îi rog mult pe politicieni sa nu încerce să pună presiunea asupra mea, sub nicio formă și de niciun fel.

Eu vreau ca PAS (care este la guvernare) să reușească, pentru că așa poate reuși țara. Dar eu nu port nicio responsabilitate pentru deciziile pe care le adoptă acest partid. De aceea, rog să nu fie mișcate accentele de pe subiect și nici să nu fie confundat publicul. Există percepția unei trăsături de nepotism în politica de recrutare folosită de PAS. Iar soluționarea problemei depinde doar de PAS.

“Verișoara Maiei Sandu” este o metaforă și este despre riscul și percepția de nepotism. Rog mult nici presa și nici alții să nu interpreteze eronat cele scrise de mine, dar și mai grav să folosească cu rea voință cele scrise de mine pentru a lovi în unul din cele mai independente și profesioniste think-tank-uri, nu doar din Moldova, dar și după cum mi s-a spus de multe ori, și din regiune (Expert-Grup).

Pentru unii – Nu manipulați și nu scoateți din context. Pentru alții – învățați să ascultați critica și îmbunătățiți politica de recrutare a persoanelor pentru funcțiile publice ca să nu creați percepția de nepotism.

Dionis Cenușă:

Sursa: FB

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *