Actualitate

Diplomat: „Soluția cea mai bună ar fi ca atunci când Rusia va începe atacul asupra Ucrainei, trupele române să se pună în mișcare și să ia sub apărare teritoriul fostei Basarabii”

Diplomat de carieră și autor de studii esențiale, Gribincea își susține punctul de vedere prin aceea că nu există nici cea mai mică garanție că “hoarda lui Putin” se va opri la Nistru și nu va avansa până la Prut.

”Soluția cea mai bună ar fi ca atunci când Rusia va începe atacul asupra Ucrainei, trupele române (la invitația Guvernului sau Președintei M. Sandu) să se pună în mișcare și să ia sub apărare teritoriul fostei Basarabii. Deci, revenirea la frontiera pe Nistru, existentă până la 1940 și schimbată prin forță de ruși. Nu exista nicio garanție că hoarda lui Putin se va opri la frontiera de Est a RM și nu va avansa până la Prut”, scrie Mihai Gribincea, pe pagina sa de Facebook.

Un bun cunoscător al geopoliticii din regiune

Din noiembrie 2015 până în iulie 2020 a fost Ambasador al Republicii Moldova în România, și prin cumul în Serbia. Înainte de aceasta, a fost Ambasador al Republicii Moldova în Regatul Belgiei, iar prin cumul și în Regatul Țărilor de Jos și în Luxemburg. Tot prin cumul a fost și Șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă NATO.

Înainte de a fi numit în funcția de ambasador la Bruxelles, Mihai Gribincea a activat în calitate de Consilier politic al Înaltului Comisar OSCE pentru minorități naționale, cu sediul la Haga, Țările de Jos (2001-2010). Înainte de a fi angajat în funcția de Consilier al Înaltului Comisar OSCE, Mihai Gribincea a lucrat pentru Misiunea ONU din Timorul de Est (1999-2001) și pentru

Misiunile OSCE din Georgia 1996-1997) și din Croația (1999). În 1992 – 1998 a fost angajat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al Republicii Moldova. Ultima sa funcție în cadrul MAE, a fost aceea de șef al Departamentului Securitate Europeană și probleme politico-militare.

Între anii 1993–1994 a activat în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Sursa: newstrack.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *