Actualitate

Directoarea unui liceu românesc din regiunea transnistreană a fost REȚINUTĂ abuziv la postul de control Doroţcaia

„Ei au solicitat Eleonorei Cercavschi, în ciuda prezentării legitimaţiei de profesor, să coboare din automobil, astfel încât acesta să fie verificat, directoarea a dat geamurile maşinii în jos, dar a refuzat să părăsească automobilul. La solicitarea acesteia de a întocmi un proces verbal, grănicerii au zis că nu pot oferi un asemenea document. În scurt timp Eleonorei Cercavschi i-au permis să plece. Subliniem că Eleonora Cercavschi, traversând de dimineaţă acelaşi post vamal, în drum spre teritoriul controlat, la fel a fost reţinută mai mult decât de obicei”, se arată într-un comunicat emis de Asociaţia Promo-LEX.

Nu este pentru prima dată când directoarea Liceului „Ştefan cel Mare” din Grigoriopol este reţinută. Un alt caz a avut loc cu aproximativ un an în urmă, când maşina acesteia a fost confiscată pe motiv că numerele de înmatriculare ale maşinii pe care o conducea ar fi fost false.

Asociaţia Promo-LEX a calificat incidentul drept o nouă intimidare a pedagogilor şcolilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

http://tvrmoldova.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *