Social

Directorul Philip Morris Moldova: Autoritățile trebuie să încurajeze inovațiile și noile tehnologii

În 2023, Philip Morris International a anunțat investiții semnificative în fabricarea produselor sale în mai multe țări din Europa de Est. Astfel, în timpul vizitei în România a directorului executiv PMI, Jacek Olczak, s-au anunțat investiții suplimentare de 130 de milioane de dolari în fabrica din Otopeni. O altă investiție recentă, de 100 de milioane de dolari, a fost anunțată în Serbia, unde compania va fabrica produse fără fum. De asemenea, 30 de milioane de dolari vor fi alocate pentru construcția unei noi uzine în Ucraina. Recent, Philip Morris Moldova a anunțat că va produce o serie de mărci de țigarete „Philip Morris” la fabrica „Tutun-CTC” din Chișinău. Contractul cu producătorul local a fost semnat la sfârșitul lunii august.

În cadrul unui interviu pentru „Logos-Press”, directorul Philip Morris Moldova, Elena Naumenko, a declarat că decizia de a extinde prezența PMI în Moldova este o dovadă a faptului că această companie continuă să fie un partener de încredere al statului și contribuie la dezvoltarea economiei moldovenești.

Elena Naumenko a subliniat că, în alegerea partenerului local, compania a ținut cont de doi factori: capacitatea tehnică a întreprinderii de a fabrica produse care să corespundă cerințelor PMI și reputația acesteia.

„Compania „Tutun-CTC” din Moldova are o reputație solidă și stabilă: produsele acestui furnizor nu au fost implicate în comerțul ilegal, inclusiv pe piețele străine. În ceea ce privește dotarea tehnică a fabricii, capacitățile acesteia s-au dovedit a fi foarte potrivite pentru proiectul nostru. Specialiștii Philip Morris International au efectuat o analiză tehnică detaliată a întreprinderii, așa că putem afirma cu încredere că „Tutun-CTC” este o fabrică modernă, dotată cu echipamente de înaltă performanță și personal calificat, în conformitate cu standardele noastre internaționale. Suntem siguri că această colaborare va fi benefică pentru ambele părți și va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării mediului de afaceri”, a adăugat directorul Philip Morris Moldova.

„Tutun-CTC” va începe procesul de producție până la sfârșitul anului 2023, iar anul viitor, branduri precum „Bond Street”, „Chesterfield” și „L & M” vor fi produse în totalitate la nivel local. Investițiile inițiale sunt estimate la aproximativ 3 milioane de dolari. Această sumă include instalarea de echipamente suplimentare, inclusiv pentru sistemul de urmărire și localizare a produselor din tutun „Track and trace”, precum și traininguri pentru angajați.

Potrivit Elenei Naumenko, Moldova dispune de o poziționare strategică, resurse de muncă și acord de liber schimb cu Uniunea Europeană – factori cheie pentru potențiali investitori. Cu toate acestea, la fel de importante sunt și alți factori, precum un mediu de afaceri previzibil, dar și un cadru juridic și o politică fiscală cu reguli clare pentru antreprenori. Ea a subliniat că autoritățile ar trebui să promoveze inovațiile și noile tehnologii, dar și să stimuleze investițiile, în primul rând, prin intermediul unei politici fiscale favorabile.

„Pentru noi, industria tutunului înseamnă nu doar bani, ci și o mare responsabilitate. „Philip Morris” demonstrează că ține cont de acest principiu pe toate piețele, inclusiv în Moldova, fiind o companie inovatoare, lider de piață cu o cotă de peste 40%, un contribuabil important și un partener de afaceri de încredere. Sperăm că a fost corectă decizia de a ne extinde și de a investi suplimentar aici, iar cu timpul vom putea să mărim portofoliul de investiții”, a mai menționat directorul Philip Morris Moldova.

Sursa: Logos.press.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *