Actualitate

Discursuri sterile. Maia Sandu: „Moldova a ales în mod clar și univoc modelul european de dezvoltare care înseamnă standarde înalte de viață pentru oameni”

În următorii ani, Rep. Moldova trebuie să valorifice oportunitățile oferite de Uniunea Europeană în toate domeniile, iar consensul național pentru eurointegrare trebuie fortificat. Declarații în acest context au făcut astăzi, la Chișinău, președinta Maia Sandu și ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu în cadrul ediției a opta a Forumului anual de Integrare Europeană, transmite Radio Chișinău.

Într-un discurs ținut la Forum, președinta Maia Sandu a deplâns faptul că aspirațiile europene ale Rep. Moldova au fost deturnate de „politicienii corupți”, iar Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu a devenit o prioritate pentru instituțiile statului. Acum trebuie să recuperăm timpul pierdut, spune Maia Sandu, subliniind că Rep. Moldova își propune să devină un partener credibil.

„Moldova a ales în mod clar și univoc modelul european de dezvoltare care înseamnă standarde înalte de viață pentru oameni, instituții puternice, justiție funcțională și respectarea legii, și dorește să fie un partener credibil și previzibil pentru UE, care ne sprijină pe această cale. În următorii ani, prioritatea, dar și provocarea noastră este valorificarea oportunităților oferite de relația noastră cu instituțiile europene.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *