Actualitate

Diversioniști din Găgăuzia, chemați la Chișinău pentru destabilizare. Mobilizarea, asigurată de fostul adjunct a lui Formuzal

Mobilizarea acestora este asigurată de Valeri Ianioglo, fostul adjunct al lui Formuzal, și deputatul PSRM Fiodor Gagauz, au comunicat pentru Deschide.md surse demne de încredere din cadrul mai multor instituții specializate.

Moscova îi coordonează pe aceștia prin intermediul lui Fiodor Terzi, cunoscut ca lider al organizației separatiste „Miliet Sanjadsy” (Durerea Națiunii – n.r.), trimis special cu această ocazie în Republica Moldova.

Potrivit surselor noastre, „desantul” din Găgăuzia ar urma să provoace un asalt asupra Parlamentului, în săptămâna ce urmează protestului de duminică, organizat de Partidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon, și „Partidul Nostru” al primarului de la Bălți, Renato Usatîi. Acesta ar urma să fie declanșat până pe data de 4 octombrie, când Platforma „Demnitate și Adevăr” (DA) convoacă încă o „Adunare Națională”.

Pentru a asigura succesul diversiunii, provocatorii i-ar putea implica și pe susținătorii Platformei DA, în așa fel încât atacul asupra unor instituții de stat să pară spontan, ca urmare a unei revolte populare.

Totodată, sursele citate precizează că Ianioglo și Gagauz își coordonează acțiunile nu atât cu Dodon și Usatîi, cât cu Vladimir Cernov, șef al Direcției pentru relații interregionale și culturale cu străinătatea.

Tot Cernov este cunoscut drept coordonator al grupului extremist „Borotva”, condus Maxim Firsov, reținut împreună cu ortacii săi și expulzați din Republica Moldova în ajunul alegerilor parlamentare din noiembrie 2014. Printre cei reținuți atunci s-a numărat și Pavel Grigorciuk, unul dintre cei mai cunoscuți activiști ai mișcării ANTIFA, condusă de fostul deputat comunist Grigore Petrenco. De altfel, cei doi se află acum în arest preventiv, acuzați de ca și atunci de organizarea unor tulburări în masă.

În prezent, instituțiile de drept monitorizează activitatea tuturor persoanelor mai sus menționate și sunt pregătite să intervină, pentru a nu admite escaladarea situației, ne-au asigurat sursele noastre.
 
Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *