Criza

DOC/ „Arena Națională” va primi peste 67 de milioane lei din contul mijloacelor prevăzute de stat pentru majorarea capitalului social

Proiectul stabilește că, APP, în calitate de asociat unic în cadrul Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională” va asigura operarea modificărilor ce se impun în statutul „Arena Națională” SRL și va asigura prezentarea acestora, în termen de 30 de zile de la adoptare, instituției publice Agenția Servicii Publice (ASP) pentru efectuarea înregistrării de stat.  

„Proiectul stabilește excepția cu privire la intrarea în vigoare a hotărârii la data publicării. Regimul de urgență se datorează faptului că, potrivit prevederilor contractuale, Arena Națională urma să fie deschisă pe 1 mai 2020. Astfel, având în vedere că există deja o întârziere referitor la darea în exploatare al complexului, propunem intrarea în vigoare a proiectului la data publicării în Monitorul Oficial”, este arată în document.

Pe 25 august curent, Cabinetul de miniștri a exclus de pe ordinea de zi a ședinței proiectul de hotărâre privind alocarea a 67 milioane de lei pentru „Arena Națională” neexploatată.

Potrivit proiectului, complexul sportiv urma să primească din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2021 – 67 739,5 mii de lei pentru „majorarea capitalului social”.

Propunerea de excludere a proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi a venit atunci din partea prim-ministrei, Natalia Gavrilița, care a menționat că va înainta un demers pentru a afla acțiunile întreprinse de Procuratura Generală (PG) pe marginea dosarului privind „Arena Națională”.

Sursa: zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *