Actualitate

DOC/ Astăzi are loc cea de-a 23-a ședință de judecată în care Constantin Țuțu este cercetat pentru trafic de influență

Potrivit portalului instanțelor, ședința urmează să aibă loc începând cu ora 11:00, transmite replicamedia.md.

De menționat că, ultima ședință pe acest caz, din 9 februarie, a fost întreruptă pentru pronunțarea încheierii pe marginea demersului procurorului privind prelungirea măsurii preventive.

La moment în privința lui Țuțu este aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara și măsura asiguratorie – sechestrul asupra bunului imobil și a mijloacelor bănești în limita sumei de 800 000 lei.

Fostul deputat al Partiului Democrat (PDM) Constatin Țuțu are calitate de bănuit în mai multe dosare. Pe 11 mai 2020, Procuratura Anticorupție (PA) a finalizat și expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat pentru două capete de acuzare „trafic de influență” și „escrocherie în proporții deosebit de mari”.

Potrivit procurorilor, Țuțu ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat, ținut sub arest și le-ar fi promis să influențeze decizia procurorilor ca să-l elibereze pe bărbat.

Fostul democrat a fost anunțat în căutare pe 27 septembrie de către Inspectoratul General al Poliției, iar în decembrie 2019, Interpol a acceptat solicitarea autorităților de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională. În luna martie 2020, Constantin Țuțu s-a predat autorităților moldovenești, fiind reținut la punctul de trecere Leușeni, pe sensul de intrare în țară. Atunci fostul deputat susținea că dosarul în care figurează este unul „politic” și că a fost intentat ilegal.

Totodată, la 20 octombrie, PA a anunțat că i-a înaintat învinuirea lui Constantin Țuțu, fiindu-i incriminate trei capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită (art.3302 alin.(2) din Codul penal) și două episoade de fals în declarații (art.3521 alin.(2) din Codul penal). Iar 2 noiembrie 2021 dosarul respectiv a fost trimis în instanța de judecată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *