Social

DOC. CUB îndeamnă cetățenii Moldovei să semneze o petiție prin care i se cere guvernării să RENUNȚE la starea de urgență: „Această situație ascunde abuzuri și șmecherii”

Partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a inițiat o petiție și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova s-o semneze pentru a cere guvernării să înceteze starea de urgență declarată pe teritoriul republicii, fiindcă aceasta ar „acoperi corupția și abuzurile”.

„Guvernul trebuie să gospodărească competent economia, în cadrul legal, conform normelor constituționale și să nu se ascundă sub pretextul stării excepționale, care generează hoție. Guvernul trebuie să se conducă de interesul cetățenilor acestui stat, revenind la normalitate și decizii democratice, nu bazate pe frică. Autoritățile statului trebuie să înceteze a mai ascunde incompetența miniștrilor săi, folosindu-se de secretul comercial și alte forme de a camufla afacerile tenebre și folosirea banilor noștri pentru aprobarea unor achiziții de stat și ajutoare de stat dubioase, de care le este rușine”, se arată în periția CUB-ului, scrie Ziarul Național.

Partidul condus de Igor Munteanu amintește că Republica Moldova se află de 12 luni în condițiile stării de urgență.

„Deși nu suntem în război, autoritățile prelungesc nejustificat această stare de urgență pentru a-și ascunde neputința în spatele unor decizii abuzive și ilegale. Cui îi convine starea de urgență? Sub paravanul stării de urgență grupuri obscure, care-și fac afacerile sub protecția actualei puteri, au revenit la guvernare, fără a mai dea socoteală cuiva. Această situație ascunde abuzuri și șmecherii”, se arată în petiția care poate fi semnată AICI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Uăi dapîi cum vrei tu sî șii băieții buni??? Nu sunt aiștia di la PAS cei mai băiețî di băiețî??? Hoție, prostie, ticăloșie, lipsă de demnitate umană, spinare de meduză asta este clasa politică maldaivănescî în ansamblul ei. Și în același timp oglinda vie a „națiunii civice maldavinești” experimentul social nereușit din RâMa.

  2. În momentul în care starea de urgență va fi anulată, a doua zi legal posturile de TV din Rusia vor putea să-și reia activitatea.
    Bravo CUB!

    1. Parcă era o lege a audiovizualului ce obliga la retransmisii numai din țări ce au semnat anumite convenții, ceea ce porcia rusă nu a semnat deci NU, nu înseamnă retransmitere posturi porcești. Cu excepția cazului în care PAS a modificat (prost) acea lege și permite acum asemenea retransmisii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *