Social

DOC. Fostul bodyguard al Maiei Sandu, ridicat în grad. Decretul a fost semnat de președinta țării

Directorul adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) Vasile Popa a fost ridicat în grad. Un decret în acest sens a fost semnat, pe 27 ianuarie, de către șefa statului Maia Sandu.

„Se conferă gradul special de general-maior al Serviciului de Protecție și Pază de Stat domnului Vasile Popa, director adjunct al SPPS”, se arată în document.

Vă aminitim că, pe 18 august 2022, Maia Sandu l-a promovat pe Vasile Popa la gradul de colonel. În decembrie 2020, Vasile Popa a fost numit în funcția de director adjunct al SPPS, de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Anterior, acesta a fost garda sa de corp.

„A lucrat la guvern atunci când eu am fost prim-ministru. Are o experiență îndelungată în serviciu. E adevărat că la un moment dat a plecat, apoi a revenit în sistem, dar este profesionist, este calificat. A fost alături de mine în calitate de voluntar atunci când am fost în campania electorală, s-a apropiat și a spus că există anumite riscuri, dar a făcut voluntariat, fără salariu”, a precizat Maia Sandu într-o emisiune televizată.

SPPS este un organ de stat cu atribuţii speciale în domeniul securităţii statului, specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor Republicii Moldova. În iunie 2019, instituția a trecut din subordinea parlamentului în cea a președintelui țării.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *