Actualitate

DOC/ Și-a dat demisia dar de pedeapsă nu a scăpat! Ex-rectorul Universității din Cahul, penalizat de ANI

Potrivit ANI, ex-rectorul Universității din Cahul a admis toate aceste conflicte de interese în 2009, când deținea această funcție.

„De precizat că, ANI nu contestă performanțele profesionale individuale ale fostului rector și aportul său pentru asigurarea bunei funcționări a Universității din Cahul, însă, la capitolul respectării legislației speciale a Autorității, acesta a dat dovadă de iresponsabilitate. Nu a declarat la instituția ierarhica superioară conflictele de interese și nici nu a așteptat o soluție. Astfel, pentru conflictele de interese din perioada 1 august 2016 – 16 iunie 2020 inspectorul de integritate a aplicat interdicția de a exercita funcţii publice și funcţii de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani, cu excepţia funcţiilor electorale”, este arătat într-un comunicat de presă al ANI.

De asemenea, ANI afirmă că, fostul rector a dobândit calitatea de subiect al declarării în 2008 și a continuat să o dețină până în iunie 2020, când și-a depus demisia din funcție.

Amintim că, în iunie 2020, Andrei Popa a fost stabilit de ANI cu un alt conflict de interese în raport cu ginerele său, pe care l-a angajat în cadrul instituției. Atunci, actul a fost contestat în instanța de judecată, iar ANI a obținut câștig de cauză în prima instanță.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *