CSI / Rusia

Dodon confirmă că e omul Moscovei: „Moldova are nevoie de un lider puternic care să înțeleagă că viitorul țării este într-o alianță cu Rusia”

În ciuda condamnărilor internaționale față de atrocitățile comise de Rusia în Ucraina, secretarul general al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, și-a reconfirmat legăturile strânse cu Federația Rusă. Dodon a declarat că dorește să consolideze relațiile cu Rusia, chiar dacă aceasta aplică practici naziste.

El a publicat pe canalul său de Telegram un mesaj din partea Partidului „Rusia justă – Pentru Adevăr”, care ”salută călduros” revenirea lui Dodon în marea politică.

”Salut cu căldură revenirea lui Igor Nikolaevici Dodon în marea politică. Moldova are nevoie de un lider puternic care să înțeleagă că viitorul acestei Republicii Moldova este într-o alianță cu Rusia, și nu în curtea României”, se arată în mesajul publicat pe pagina fostului șef de stat,

”Partidul Socialiștilor este forța politică principală în Moldova modernă. Igor Dodon, în calitate de conducător al formațiunii, este destul de capabil să schimbe orientarea artificială a Moldovei de astăzi către Occident spre Rusia”, se mai arată în mesaj.

La sfârșitul lunii martie,  în timpul unei întâlniri cu alegătorii din UTA Găgăuzia, desfășurată în susținerea candidatului PSRM pentru funcția de bașcan al autonomiei Grigorii Uzun, Igor Dodon a lăsat semne de întrebare, după ce a menționat că: „Ai noștri sunt deja aproape”.

„Trebuie să fim prietenicu Rusia. Nu împotriva Europei, dar pentru că avem nevoie de o piață ieftină, de carburanți ieftini pentru fermieri. Avem nevoie de gaz și energie electrică ieftine. Altfel nicidecum. De aceea, vreau să vă rog să nu lăsați mâinile în jos. Totul va fi bine, vom rezista. Ai noștri sunt deja aproape”, a spus ex-șeful statului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu-i nicio noutate, nu-i niciun secret, astea sunt realitățile RM, atâția ani de rusificare au creat o majoritate rusofonă, care deține pârghiile economice și administrative, mai ales la sate. Propaganda rusă e foarte activă, cea proeuropeană și unionistă este prea timidă și cam departe de populație. Plus că, indiferent de etnie, lumea vrea realizări din partea guvernului: drumuri mai bune, un trai mai bun, curățarea structurilor de mafioți. Noroc cu diaspora la alegeri, dar diaspora nu lucrează în Moldova.

  2. Igor Nikolaevici Dodon, impreuna cu alte elemente din filiala Moscovei la Chisinau, denumita de sanchi “PSRM”, reprezinta -mai ales in aceste circumstante- pericole majore pentru stat. Aici nu mai e vorba de “democratie”, cum ca isi expune omul parerea, ci de inalta tradare si periclitare a intereselor majore geopolitice. Orice stat, oricat ar fi el de democratic, undeva are limitele sale ale tolerantei: am vazut asta in cazul lui Snowden etc. A nu intreprinde nimic este un act de deosebita inconstienta. Dar ce se intampla in RM cu Dodon? Gainarii: ba e acuzat de frauda, ba e acuzat de falsificare – fapte fara adevarata gravitate, sondate cel mult cu cativa lei amenda. Daca ramanea Nikolaevici la conducere, in momentul de fata Moldova era varianta mini a Belarusului: un hangar pentru rachetele atomice rusesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *