Politică

Dodon invitat la PA. Urmează aplicarea sechestrului pe mai multe bunuri și mijloace bănești

Fostul președinte de țară, Igor Dodon a fost invitat la Procuratura Anticorupție pentru a fi informat despre aplicarea sechestrului pe mai multe bunuri ale acestuia. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către reprezentanții PA.

De asemenea, sechestrul urmează să fie aplicat și asupra mijloacelor bănești ridicate în cadrul perchezițiilor din 24 mai 2022.

Menționăm că la data de 24 mai 2022, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul socialistului. Ca urmare Igor Dodon și cumnatul acestuia, Petru Merineanu, au fost reținuți. Totodată, la data de 26 mai, Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar cumnatul său Merineanu a fost plasat în arest în izolator pentru 30 de zile.

Dosarul penal este pornit pentru coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

De asemenea, menționăm că la data de 21 iunie, Judecătoria Chișinău a prelungit mandatul de arest la domiciliu în privința lui Dodon.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *